اگر به دنبال دوره های برنامه نویسی در ساری هستید، این مطلب را از دست ندهید. با پیشرفت تکنولوژی، اهمیت یادگیری برنامه نویسی بیش از پیش حائز اهمیت است. در بعضی از کشور های جهان اول، کودکان و نوجوانان مبانی و پایه های برنامه نویسی را در مدرسه یاد میگیرند.
شاید شما هم از علاقه مندان به علوم کامپیوتر و برنامه نویسی باشید اما نقشه ی راه آن را بلد نباشید و ندانید که از کجا باید شروع کنید. در این مقاله سعی داریم تا راه های یادگیری برنامه نویسی را برای شما شرح دهیم تا با چشمی باز در این حوزه قدم بگذارید.
برنامه نویسی چیست؟
برای یادگیری برنامه نویسی راه های زیادی وجود دارد اما قبل از پرداختن به آن ها، باید اول بدانیم که برنامه نویسی چیست؟ چه زبان هایی دارد؟ فرق زبان ها با یکدیگر در چیست؟ برای هر حوزه چه زبانی مناسب تر است؟
برنامه نویسی شاخه ای از علوم کامپیوتر است که با کمک آن و از طریق نوشتن کد های کامپیوتری و دادن دستورات مختلف به کامپیوتر، میتوانید نرم افزار و برنامه های کامپیوتری ایجاد کنید. برنامه نویسی یک فرایند خلاقانه است که برای حل مسائل، ساخت نرم افزار، ساخت بازی، طراحی وبسایت و… ازطریق زبان های برنامه نویسی انجام میشود.
زبان های برنامه نویسی
تعداد زبان های برنامه نویسی بقدری زیاد است که اگر بخواهیم به تک تک آن ها بپردازیم در یک مقاله نمیگنجد.
چند تا از زبان های برنامه نویسی پر کاربرد عبارت است از: Javascript, Python, php, C++, Java
البته بسیاری از زبان های برنامه نویسی دیگر استفاده ای از آن ها نمیشود و یا زبان های بهینه تر و بهتری جای آن ها را گرفته است.
به طور کل زبان های برنامه نویسی دو دسته هستند، زبان های سطح پایین و زبان های سطح بالا. خیلی خلاصه و ساده اگر بخواهم توضیح بدهم، زبان های برنامه نویسی سطح پایین بیشتر به زبان کامپیوتر نزدیک هستند و زبان های سطح بالا به زبان انسان نزدیک تر هستند. برای درک بهتر این مسئله توجه شما را به دوتا عکس پایین جلب میکنم:
این یک مثال ساده از تفاوت زبان سطح بالا و زبان سطح پایین بود تا بتوانید تفاوتشان را راحت درک کنید.
چندتا از زبان های سطح بالا پر کاربرد عبارت است از: Javascript, python, php
چندتا از زبان های سطح پایین پر کاربرد عبارت است از: C#, C++, Java
تفاوت زبان های برنامه نویسی چیست؟
عمدتا پایه و بِیس زبان های برنامه نویسی یکی است، شما اگر در یک زبان برنامه نویسی متخصص شوید برای یادگیری یک زبان دیگر زمان کمتری مصرف میکنید، اما هر زبان تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند مانند ساختار نوشتاری یا سینتکس(syntax)، یا قوائد دستوری، مثلا در زبان C++ برای تعریف یک متغیر از نوع عدد باید حتما نوع دیتا آن را تعریف کنید اما در زبان پایتون دیتا متغیر به صورت داینامیک تغییر میکند.
همین تفاوت ها باعث میشود که یک زبان برنامه نویسی در یک حوزه ی خاصی قدرتمند تر باشد. به عنوان مثال برای طراحی فرانت یا سمت کاربر یک وبسایت از زبان جاوااسکریپت استفاده میشود. این کار را میتوان با زبان های دیگری نیز انجام داد اما جاوااسکریپت زبان قدرتمند تری نسبت به سایر زبان ها در طراحی وب است یا در حوزه هک و امنیت زبان پایتون زبان قدرتمند تری نسبت به بقیه زبان ها است.
زبان های قدرتمند هرکدام از حوزه های برنامه نویسی چیست؟
برای یادگیری برنامه نویسی اول باید بدانید که در چه حوزه ای قصد فعالیت دارید و با توجه به آن زبان موردنظر برای یادگیری را انتخاب کنید. چند تا از حوزه های محبوب برنامه نویسی عبارت است از:
یادگیری طراحی وبسایت
برای یادگیری طراحی وب سایت همانطور که گفتیم قدرتمندترین زبان، زبان جاوااسکریپت است. این زبان به دلیل تعامل خوبی که با زبان های نشانه گذاری اچ تی ام ال(Html) و سی اس اس(Css) که زبان های پایه برای طراحی یک وبسایت است دارد، بهترین زبان برای وب است.
یادگیری هوش مصنوعی
برای یادگیری هوش مصنوعی و سایر شاخه های آن، زبان پایتون بهترین و قدرتنمند ترین زبان برای یادگیری این حوزه است. پایتون به دلیل سینتکس ساده و پر کاربرد بودن آن جزو محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است.
یادگیری حوزه امنیت و هک
برای یادگیری حوزه ی امنیت نیز زبان پایتون جزو قدرتمندترین ها محسوب میشود و در تمامی زیرشاخه های حوزه ی امنیت، پایتون پر کاربرد ترین زبان است.
یادگیری برنامه نویسی اندروید
طراحی اپلیکیشن های اندروید جزو یکی از محبوب ترین حوزه های برنامه نویسی است. برای برنامه نویسی اندروید زبان های قدرتمند زیادی وجود دارد، جاوا یکی از پرکاربرد ترین زبان های برنامه نویسی در برنامه نویسی اندروید است. کاتلین و سویفت(swift) نیز جزو زبان های محبوب این حوزه است که کاتلین برای ساخت اپلیکیشن های اندروید و سویفت برای ساخت اپلیکیشن های آیفون استفاده میشود.
3 قدم مهم برای یادگیری برنامه نویسی
معمولا کسانی که تازه میخواهند شروع به یادگیری برنامه نویسی کنند گیج و سردرگم میشوند و نمیدانند باید از کجا آموزش هایشان را شروع کنند که البته امری بسیار طبیعی است. در این قسمت از مقاله سعی داریم تا یک نقشه راه(Roadmap) برای یادگیری برنامه نویسی برای شما بیان کنیم تا به بدون سردرگمی و اتلاف وقت شروع به یادگیری نمایید.
1.مشخص کردن هدف و انتخاب حوزه ی مورد علاقتان
همونطور که گفتیم برنامه نویسی حوزه های بسیار زیادی دارد که بالا چندتا از حوزه های محبوب آن را معرفی کردیم. در ابتدا باید شما هدف و علاقه خودتان را مشخص کنید، این مرحله جزو مهمترین قدم برای یادگیری برنامه نویسی است، پس با حوصله و بدون عجله بدنبال علاقه ی خود در برنامه نویسی باشید و اصلا هم عجله نکنید این پروسه شاید برای بعضی ها ماه ها زمان ببرد.
2.کسب اطلاعات درباره ی تکنولوژی های مورد نیاز
حالا که حوزه ی مورد نظر خود را انتخاب کردید نیاز دارید تا درباره ی زبان ها و پیش نیاز های این حوزه اطلاعات کسب کنید.
به عنوان مثال شما تصمیم گرفتید یک طراح وب بشید، برای دست یافتن به این هدف شما ابتدا باید دو زبان نشانه گزاری Html و Css که پایه های یک وبسایت هستند را یاد بگیرید.
بعد از آن باید یکی از کتابخانه(framework) های Css را یاد بگیرید که بوت استرپ(bootstrap) گزینه ی بسیار خوبی است.
سپس باید زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت و یکی از کتابخانه های آن را یاد بگیرید و تمام.
پس هر حوزه ای را که انتخاب کردید بعد از آن باید تکنولوژی های مورد نیاز آن حوزه را یاد بگیرید.
3. اقدام به یادگیری تکنولوژی های مورد نیاز
بعد از کسب اطلاعات نوبت به یادگیری است. یاد گرفتن برنامه نویسی راه های زیادی دارد که هرکدام از این راه ها خوبی و بدی های خودش را دارد، هدف اصلی این مقاله این است که تمام راه های یادگیری برنامه نویسی را به شما معرفی کنیم تا با خیال راحت شروع به یادگیری کنید.
4 تا از بهترین راه های یادگیری برنامه نویسی
همانطور که گفتیم یادگرفتن برنامه نویسی راه های زیادی دارد، در اینجا ما چهار تا از بهترین راه های یادگرفتن برنامه نویسی را همراه با معایب و مزایا آنها به شما معرفی میکنیم.
1.یادگیری به صورت خودآموز
یادگیری برنامه نویسی به صورت خودآموز تا حدود زیادی موثر و خوب است، اینترنت و یوتیوب پر از ویدیو های رایگان آموزشی است و شما میتوانید از آنها استفاده کنید.
اگر سطح زبان انگلیسیتان بالا است میتوانید از آموزش های رایگان خارجی استفاده کنید که هم تعداد ویدیو های آموزشی بیشتری نسبت به ویدیو های رایگان ایرانی پیدا میکنید.
معایب
ناقص بودن دوره ها:
بسیاری از دوره های رایگانی که در اینترنت مشاهده میکنید به دلایل مختلفی ناقص هستند و نمیتوان روی آن ها برای یادگیری برنامه نویسی به صورت تخصصی حساب کرد.
جامع و بودن دوره های برنامه نویسی:
یک ضعف دیگری که دوره های برنامه نویسی رایگان در سطح اینترنت دارند این است که جامع هستند و خیلی از نکات ریز و مهم رو پوشش نمی دهند، به نوعی میتوان گفت که شما در دوره های برنامه نویسی رایگانی که در سطح اینترنت مشاهده میکنید کلیات و پایه های یک زبان برنامه نویسی را یاد خواهید گرفت.
عدم یا ضعیف بودن پشتیبانی دوره ها:
یک دوره ی آموزش برنامه نویسی مطلوب باید دارای پشتیبانی خوب و اصولی باشد تا کارآموزان بعد از آموزش دیدن سوالات و چالش هایی که به آن برمیخورند را از طریق پشتیبانی رفع کنند. اکثر دوره های رایگان این فاکتور را ندارند و اگر هم داشته باشند بسیار ضعیف و غیر قابل قبول است.
عدم وجود پروژه های قابل قبول:
یکی از شاخص های یک دوره ی آموزشی برنامه نویسی خوب، پروژه محور بودن آن است هر چقدر پروژه ها مشابه بازار کار باشند شما بهتر مباحث را درک میکنید. اکثر دوره های رایگان شامل مینی پروژه هایی هستند که آنچنان که باید و شاید به درک شما از مباحث کمکی نمیکنند و صرفا جهت یک مثال بسیار کوچک برای کارآموز است.
عدم ارائه ی مدرک پس از یادگیری:
با اینکه برای استخدام در یک شرکت یا یک تیم برنامه نویسی تخصص و نمونه کار یک برنامه نویس مهم است و نه مدرک آن، اما یک سری افراد شاید به دلایل مختلف نیاز به مدرک معتبر داشته باشند. هیچ کدام از دوره های رایگان مدرکی به کارآموز های خود اهدا نمیکنند.
مزایا
محدود نبودن به زمان و مکان برای یادگیری:
یکی از بزرگترین ویژگی هایی که یادگیری برنامه نویسی به صورت خودآموز دارد، این است که روند یادگیریتان به خودتان بستگی دارد. شما میتوانید در کنار فعالیت های دیگر خود یک تایمی را به آموزش دیدن برنامه نویسی اختصاص دهید.
وجود منابع زیاد در تمامی حوزه ها:
یکی دیگر از خوبی های یادگیری خودآموز این است که در تمامی حوزه های برنامه نویسی منابع و ویدیو های بسیاری وجود دارد و شما در صورت عدم رضایت از دوره میتوانید به سراغ دوره ی دیگری بروید.
2.شرکت در کلاس های آنلاین
یکی دیگر از راه های یادگیری برنامه نویسی شرکت در کلاس های آنلاین از طریق نرم افزار هایی مانند گوگل میت و اسکایپ است. کلاس های آنلاین به این صورت است که شما هزینه ی دوره را به مدرس موردنظر پرداخت میکنید و پس از طی شدن مراحل ثبت نام روز و ساعت تشکیل کلاس به شما اعلام میگردد و شما در ساعت مقرّر وارد نرم افزار مربوطه میشوید.
معایب
مشکلات اینترنت و ایجاد خلل در روند یادگیری:
بزرگترین ایراد یادگیری برنامه نویسی توسط کلاس های آنلاین، مشکلات اینترنتی در کشور است. من به شخصه چون تجربه شرکت در این کلاس ها را داشته ام کاملا با این مشکل آشنا هستم. به اختلالات و قطعی های اینترنت، شرکت در کلاس های آنلاین را تبدیل به یک سرطان میکند.
کنسل شدن جلسات و طولانی شدن دوره:
لغو شدن جلسات در کلاس های آنلاین امری اجتناب ناپذیر است، این کنسلی ها میتواند دلایل زیادی داشته باشد، مثلا شاید استاد مشکلی داشته باشد و نتواند کلاس را برگزار کند یا دانشجویان غایب باشند و کلاس لغو شود و….
در 99 درصد مواقع کلاس های آنلاین بیشتر از آن چیزی که مدرس هنگام ثبت نام به شما گفته است طول میکشد. مثلا اگر مدت زمان یک دوره ی برنامه نویسی 2 ماه باشد، به دلیل کنسلی های زیادی که بوجود می آید امکان دارد مدت زمان آن به 4 ماه نیز برسد.
مزایا
پشتیبانی قابل قبول:
برعکس دوره های ضبط شده و رایگان در اینترنت، کلاس های آنلاین پشتیبانی خوب و قابل قبولی دارد و مدرس تا پایان دوره و گاهی اوقات تا بعد از دوره هم پشتیبانی ارائه میدهد.
هزینه ی کمتر نسبت به کلاس های حضوری:
دوره های آنلاین نسبت به کلاس های حضوری قیمت بسیار کمتری دارند که امری بسیار طبیعی است و یکی از دلایلی هم که هزینه ی کمتری دارد این است که معمولا مدرکی ارائه نمیشود.
3.خرید پکیج های آموزشی آماده
یک نوع دیگر از دوره های برنامه نویسی، پکیج های آماده است که مباحث توسط مدرس از قبل ضبط شده است و به تعداد انبوه میفروشد.
معایب
پشتیبانی متوسط:
یکی از دلایلی که پشتیبانی این نوع از دوره های برنامه نویسی مورد قبول نیست، تعداد فروش انبوه آن است.
پشتیبانی این نوع دوره ها معمولا به این صورت است که یک گروه تلگرامی ایجاد میشود و کسانی که پکیج را خریداری کرده اند وارد گروه میشود. تعداد این گروه معمولا به بالای صد نفر میرسد به همین دلیل معمولا مدرس نمیتواند به تمامی سوالات دانشجویان پاسخ دهد.
عدم توانایی پرسش سوال هنگام تدریس:
زمان مدرسه وقتی معلم مبحثی را درس میداد و یا مثالی را حل میکرد، سوالات مختلفی تو ذهنمان ایجاد میشد و یا راه حل دیگری تو فکرمان شکل میگرفت و همان لحظه این گونه سوالات را از معلم میپرسیدیم و راهنمایی میخواستیم.
آموزش برنامه نویسی هم از این قاعده مستثنی نیست، شما هنگامی که مدرس یک مسئله یا پروژه ای را برای شما حل میکند راه های مختلف دیگری نیز به ذهنتان میرسد، سوالات بسیاری نیز تو ذهنتان شکل میگیرد.
متاسفانه دوره های برنامه نویسی که به صورت پکیج های آماده ضبط شده هستند نمیتوان اینگونه چالش ها و یا سوالات را همان لحظه مطرح کرد و شما باید به گروه پشتیبانی مراجعه کنید که امکان دارد به دلیل انبوه پیام و سوالات، سوال شما دیده نشود.
مزایا
قیمت های بسیار مناسب:
قیمت های پکیج های آماده به دلیل اینکه به تعداد انبوه به فروش میرود بسیار مناسب هستند، حتی بعضی مواقع به دلیل مناسبت های خاصی تخفیف های خوبی از طرف مدرسان دریافت میکنند.
قابلیت مرور و بازبینی ویدیو ها:
یکی دیگر از ویژگی های خوب دوره های برنامه نویسی به صورت پکیج آماده این است که شما میتوانید ویدیو ها را چندین بار مشاهده کنید. البته در دوره های برنامه نویسی حضوری و آنلاین نیز در صورت ضبط ویدیو این امکان وجود دارد.
4.شرکت در دوره های حضوری
یکی از بهترین و قدیمی ترین روش های آموزش تو هر زمینه ای، کلاس های حضوری هستند.
دوره های برنامه نویسی نیز از این قاعده مستثنی نیست و شما هر شهری که هستید میتوانید آموزشگاه فنی حرفه ای و شرکت های مختلفی در شهرتان پیدا کنید.
اینکه شما آموزشگاه انتخاب کنید و یا شرکت کاملا بستگی به خودتان دارد، البته شرکت و آموزشگاه هرکدام مزایا و معایب خاص خودشان را نسبت به یکدیگر دارند که در یک مقاله ی دیگر به آن خواهیم پرداخت.
معایب
سیستم های قدیمی و ضعیف:
یکی از بزرگترین مشکلات دوره های حضوری در آموزشگاه های فنی حرفه ای، وجود رایانه های قدیمی است. بعضی از آموزشگاه ها با وجود شهریه های بالایی که دریافت میکنند سیستم های ضعیفی برای هنرجویان در کلاس ها قرار می دهند.
این سیستم ها معمولا هنگام کار با نرم افزار های سنگینی نظیر اندروید استودیو که با آن طراحی اپلیکیشن موبایل انجام میدهند مشکل ایجاد میکند.
هزینه ی بالا تر نسبت به بقیه راه های آموزشی:
هزینه ی شهریه های دوره های حضوری برنامه نویسی به مراتب بالاتر است که البته این امری طبیعی است زیرا مزایا کلاس های حضوری بیشتر است و تقریبا میتوان گفت معایبی که بقیه راه های یادگیری دارند را ندارد. البته اکثر آموزشگاه ها و شرکت ها به صورت قسطی نیز ثبت نام انجام میدهند.
مزایا
اهدای مدرک معتبر پس از پایان دوره:
بزرگترین مزیت دوره های حضوری برنامه نویسی، اهدای مدرک معتبر میباشد. پس از پایان کلاس ها از هنرجویان آزمون گرفته میشود و با توجه به عملکرد هنرجو، یک مدرک معتبر قابل ترجمه به هنرجو اهدا میشود.
پروژه محور بودن دوره های برنامه نویسی:
همانطور که بالاتر اشاره کردیم، کیفیت یک دوره ی برنامه نویسی خوب را میتوان از پروژه های آن فهمید. دوره های حضوری برنامه نویسی پروژه های متنوع و بسیار خوبی دارد که هنرجو را به چالش میکشد و درک بهتری از مباحث به او میدهد.
پشتیبانی حرفه ای(شرکت ها):
یکی دیگر از مزایای دوره های حضوری برنامه نویسی، پشتیبانی بسیار خوبی است که ارائه میدهند. البته آموزشگاه های فنی حرفه ای معمولا پشتیبانی ارائه نمی دهند و این فاکتور برای شرکت ها صدق میکند.
دوره های برنامه نویسی در ساری
با پیشرفت چشم گیر تکنولوژی، هرکسی نیاز دارد تا با علم کامپیوتر آشنایی داشته باشد، اگر علاقه مند به برنامه نویسی هستید بیشتر از این وقتتان را هدر ندهید و قدم اول که اقدام به یادگیری است را محکم بردارید. فرقی ندارد از چه راهی قصد یادگیری دارید مهم این است که شروع کنید.
اگر ساکن شهر ساری هستید و قصد یادگیری برنامه نویسی را دارید، شرکت دوناوب با کادر مجربی از مدرسان در خدمت شما همشهریان گرامی است.
تمامی دوره های ما دارای پروژه های حرفه ای و مختص بازار کار است و با پشتیبانی VIP که پس از اتمام دوره نیز ادامه دارد پذیرای همشهریان عزیزمان هستیم.
برای مشاهده ی دوره های ما به لینک زیر مراجعه کنید:
محمد وطن دوست
گفت:سلام. چه دوره هایی آموزش میدید؟
شرایط پرداخت به چه صورته؟
علی توکلی فرد
گفت:سلام وقتتون بخیر.
دوره های زیادی تو شرکتمون تشکیل میشه، زبان های برنامه نویسی، نرم افزار های کاربردی. برای دیدن لیست کامل دوره ها همراه با اطلاعات کامل به صفحه آموزش سایت دوناوب مراجعه کنید:
لینک صفحه ی دوره ها: https://doonaweb.ir/courses/