
تحقیق کلمات کلیدی (Keyword research)، یکی از بخش های مهم و ضروری در استراتژی سئو و اولین قدم در کپی رایتینگ سئو است. قبل از ایجاد محتوا در وبسایت، باید بدانید مخاطبان هدف شما برای رسیدن به پاسخ خود، از چه کلمات یا عباراتی برای جست و جو استفاده می کنند.
به این کلمات یا عبارت، کلمات کلیدی گفته می شود. شما می توانید بر اساس این کلمات کلیدی، شروع به نوشتن محتوای مفید و با کیفیت نمائید.
در این مطلب با ما همراه باشید تا با مراحل تحقیق کلمات کلیدی آشنا شویم.
فهرست محتوا
فهرست عناوین:
تحقیق کلمات کلیدی چیست؟
تحقیق کلمات کلیدی بخشی مهم از فرآیند سئو وبسایت است. در تحقیق کلمات کلیدی، فهرستی از کلمات کلیدی پیشنهادی ارائه می شود که می توان از آن ها برای افزایش رتبه وبسایت استفاده نمود.
برای دستیابی به چنین لیستی، متخصص سئو یا مالک وبسایت، باید به جست و جوی مخاطبان و موتورهای جست و جوی مورد نظرشان بپردازد. به عبارتی، باید بدانید کاربران و مخاطبان وبسایت شما، هنگام جست و جوی محصولات، خدمات یا هر نوع محتوای مورد نظرشان چه عباراتی را در موتورهای جست و جو نظیر گوگل، تایپ و جست و جو می کنند.
شما باید بدانید کابران شما انتظار دارند در جست و جوی این عبارات چه چیزی پیدا کنند؟ با کمک این لیست، می توانید محتوایی ایجاد کنید که ترافیک با کیفیت تر و بیشتری به وبسایت خود جذب کنید.
تحقیق کلمات کلیدی یک فرآیند دائمی و بدون پایان است. اینطور نیست که این فرآیند فقط یک یا چند بار انجام شود و تمام شود. خیر. باید به صورت منظم این فرآیند را تکرار نمائید و لیست خود را به روز نگه دارید.
چرا تحقیق کلمات کلیدی مهم است؟
تحقیق کلمات کلیدی به این دلیل مهم است که دقیقا مشخص می کند مخاطبان شما به دنبال چه چیزی هستند و چه عباراتی را جست و جو می کنند.
بسیاری از کسب و کارها و وبسایت ها از مجموعه کلماتی برای تولید محتوا استفاده می کنند، در حالی که مخاطب هدف آن ها کلمات کلیدی کاملا متفاوتی را جست و جو می کنند. در نتیجه مشتریان بالقوه نمی توانند وبسایت های آن ها را پیدا کنند. تنها به این علت که محتوای آن ها بر اساس کلمات کلیدی تولید شده که متفاوت با کلمات کلیدی مورد جست و جوی مخاطبان آن هاست.
به عنوان مثال، گاهی اوقات، بخش بازاریابی یک کسب و کار تصمیم می گیرد که نامی نه چندان متداول را برای یک محصول انتخاب نماید. اگرچه ممکن است تصمیم هوشمندانه ای باشد و مردم این محصول را راحت تر به ذهن بسپارند. ممکن است تلاش کنید تا در این کلمه کلیدی وبسایت خود را بهینه کنید. اما مراقب باشید. چرا که مردم بسیار کمی ممکن است این عبارت را جست و جو نمایند.
به عبارتی اگرچه در همان کلمه کلیدی خیلی خوب رتبه می گیرید، اما مردم کمی این کلمه را جست و جو می کنند و لذا ترافیک چندانی به وبسایت شما سرازیر نخواهد شد. لذا بخش بزرگی از مشتریان بالقوه از دست خواهد رفت. چون آن ها کلمات کلیدی دیگری را جست و جو می کنند.
مشخصا بهینه سازی کلماتی که مردم استفاده نمی کنند اصلا منطقی نیست. تحقیق کلمات کلیدی این اطمینان را می دهد که شما همان کلماتی را استفاده کنید که کاربران شما استفاده می کنند. در نتیجه پول، زمان و انرژی خود را صرف بهینه سازی کلمات کلیدی صحیحی خواهید کرد که برای شما ترافیک مطلوبی ایجاد می کند.
باید ببینید نیاز و هدف مخاطبان شما چیست و آنگاه خواهید فهمید آنها به دنبال چه چیزی هستند. به همین منظور باید این نیاز را با تولید محتوای با کیفیت پاسخ دهید.
مفاهیم اساسی در تحقیق کلمات کلیدی
قبل از اینکه به تحقیق کلمات کلیدی بپردازیم، اجازه دهید تا ابتدا برخی از مهمترین مفاهیم و اصطلاحات مرتبط با تحقیق کلمات کلیدی را شرح دهیم:
★ کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی تمرکز (focus keyword or keyphrase): کلمه کلیدی اصلی است که می خواهید صفحه خاصی از وبسایت شما با آن کلمات کلیدی در گوگل پیدا شود. پس از تحقیق کلمات کلیدی، باید این کلمات کلیدی تمرکز را تشخیص دهید.
★ کلمات کلیدی دم بلند (Long-tail keywords): این نوع از کلمات کلیدی نسبت به کلمات کلیدی اصلی خاص تر هستند، تعداد کاراکترهای بیشتری دارند و کمتر از کلمات کلیدی اصلی توسط مردم جست و جو می شوند.
هرچه یک عبارت کلیدی طولانی تر و خاص تر باشد، رتبه گرفتن در آن آسان تر خواهد بود، چراکه رقابت کمتری برای آن در جریان است. حتی با وجود اینکه افراد کمتری این عبارات را جست و جو می کنند، اما ممکن است انگیزه بیشتری برای خرید، ثبت نام یا هر کاری که شما می خواهید داشته باشند.
★ استراتژی کلمات کلیدی (keyword strategy): استراتژی کلمات کلیدی در مورد تصمیماتی است که بر اساس تحقیقات کلمات کلیدی خود می گیرید. به عنوان مثال، ابتدا چه محتوایی را می خواهید ایجاد کنید؟ آیا روی کلمات کلیدی اصلی و کوتاه تمرکز می کنید یا کلمات کلیدی دم بلند؟ محتوای خود را چگونه و در کجا منتشر خواهید کرد؟ آیا نوشته است یا یک صفحه محصول یا یک برگه و یا یک فیلم آموزشی یا حتی یک تصویر و اینفوگرافیک؟
★ هدف جست و جو (Search intent): بسیار مهم است. باید کشف کنید کاربران وبسایت شما دقیقا به دنبال چه چیزی هستند و پاسخ آن ها چیست؟ هدف فقط تعیین کلمات کلیدی نیست. بلکه هدف این است بدانید آن ها چه جست و جو می کنند تا بتوانید همان محتوایی را خلق کنید که نیاز آن ها را برطرف کند. باید به اهداف مخاطبان آشنا باشید. محتوای شما باید راه حلی برای “مشکل” آنها باشد. باید راه حل و پاسخ ارائه دهید. چنین محتوایی یک محتوای متمایز و با کیفیت خواهد بود.
چطور در 10 گام، تحقیق کلمات کلیدی انجام دهیم؟
10 مرحله حیاتی برای انجام تحقیقات کلمات کلیدی در سئو وجود دارد. ما در این اینجا به تشریح این 10 مرحله خواهیم پرداخت و به شما کمک می کنیم تا با کیفیت عالی کلمات کلیدی مورد نظر خود را جست و جو نمائید و نکات عملی برای انجام تحقیقات کلمات کلیدی موثر را به شما آموزش خواهیم داد.
قدم 1: درباره ماموریت خود فکر کنید و اهدافتان در سئو را تعیین نمائید
قبل از شروع هرکاری در مورد ماموریت خود فکر کنید. سوالاتی مانند این ها را از خودتان بپرسید:
- هدف اصلی کسب و کار یا سازمان شما چیست؟
- چه چیزی کسب و کار یا خدمات شما را خاص و متمایز می کند؟
- دقیقا برای رسیدن به چه چیزی تلاش می کنید؟
- دقیقا به دنبال جذب چه نوع مخاطبانی هستید؟
- چه وعده هایی در وبسایت خود می دهید؟
وقت بگذارید و به چنین سوالاتی با دقت پاسخ دهید تا دقیقا هدف و ماموریت خود را تعیین کنید. با انجام این کار، اولین و مهمترین گام را در توسعه استراتژی کلمات کلیدی خود برداشته اید.
بازار و صنعتی که در آن هستید تعیین می کند که آیا می توانید با کلمات کلیدی انتخابی خود رتبه بالایی کسب کنید یا خیر. برخی از بازارها و صنایع بسیار رقابتی هستند و شرکت های بزرگ بر نتایج جست و جو تسلط دارند.
این شرکت ها بودجه هنگفتی برای بازاریابی و به طور کلی سئو و دیجیتال مارکتینگ دارند. رقابت در این بازارها بسیار سخت است. بنابراین رتبه بندی در این بازارها هم بسیار مشکل خواهد بود.
رمز موفقیت شما در چنین بازارهایی، ارائه محصولات و خدمات متمایز است. چیزی ارائه دهید که این شرکت ها ارائه نمی کنند. یا طوری خدمات یا محصولات را ارائه دهید که این شرکت ها آنطور ارائه نمی دهند. در این سبک از بازارها نیاز به مزیت رقابتی منحصر به فردی دارید. ماموریت شما همین است.
چیزی ارائه کنید که دیگران ارائه نمی کنند. طوری ارائه کنید که دیگران ارائه نمی کنند.
وقتی وارد بازار رقابتی می شوید بهتر است کوچک شروع کنید. فرض کنید درون اقیانوسی بزرگ با کوسه ها و نهنگ ها قرار دارید و شما ماهی کوچکی هستید. مطمئن ترین راه، شنا در قسمت های کم عمق است. تا زمانی که رشد کنید و به کوسه یا نهنگ تبدیل شوید. بازار شما همان اقیانوس است و کوسه ها و نهنگ ها شرکت های بزرگ آن صنعت و بازار هستند.
هنگامی که بخش کوچکی از بازار را کسب کردید و جای پایتان محکم شد، می توانید کم کم حوزه کسب و کار خود را گسترش دهید؛ رشد کنید و وارد اعماق اقیانوس شوید. به مرور زمان ماموریت و اهدافتان بزرگ تر و جامع تر خواهد شد.
محدوده ماموریت کسب و کار شما باید با اهداف سئو شما همسو باشد. در مورد اینکه چه نوع رتبه بندی هایی می توانید با اندازه کسب و کار خود بدست آورید واقع بین باشید و روی آنچه به شما کمک می کند تا به ماموریت خود برسید تمرکز کنید، نه آن چیزی که باعث غرق شدن شما خواهد شد.
قدم 2: فهرستی از تمامی کلمات کلیدی که فکر می کنید مخاطب شما ممکن است جست و جو کند ایجاد نمائید
در مرحله دوم یک فایل اکسل یا ورد یا هر چیزی دیگری بسازید و تمام کلمات کلیدی که به ذهنتان می رسد لیست کنید.
با در نظر گرفتن ماموریت خود (قدم قبلی)، سعی کنید به ذهن مخاطبان وارد شوید و ببینید آن ها به دنبال چه چیزهایی هستند. این افراد دنبال چه چیزهایی هستند؟ وقتی در گوگل جست و جو می کنند، دقیقا چه عباراتی را جست و جو می کنند تا به محصولات و خدمات شما دسترسی پیدا کنند؟ محصولات شما کدام یک از مشکلات آن ها را برطرف می کند؟ تا جایی که می توانید به این سوالات فکر کنید و به آن ها پاسخ دهید.
اگر ماموریت شما واضح باشد، تصویر کاملا واضحی از جایگاه و نقاط فروش منحصر به فرد خود خواهید داشت. در واقع این نقاط، همان چیزهایی هستند که کسب و کار شما را متمایز می کنند. اینها عبارات جست و جویی هستند که می خواهید برای آن ها پیدا شوید (در نتایج گوگل نمایش داده شوید).
قدم 3: در مورد کلمات کلیدی که بدست آورده اید تحقیق کنید
بعد از ایجاد لیست اولیه، وقت آن رسیده تا کمی عمیق تر و جزئی تر به این لیست نگاه کنید. خوشبختانه ابزارهای رایگان و یا پولی زیادی وجود دارد تا به شما کمک کند و تحقیق در مورد کلمات کلیدی شما را ساده تر کند.
گوگل
اولین ابزار خود گوگل است. کلمات کلیدی که لیست نموده اید را در گوگل جست و جو کنید و در حین تایپ کردن، پینشهاداتی که توسط گوگل پیشنهاد می شود را هم بررسی کنید و به لیست خود اضافه نمائید.
اینها سوالاتی است که قبلا توسط افراد دیگر از گوگل پرسیده شده است. همچنین در صفحه نتایج، جست و جوهای مرتبط (Related Search) و مردم هم پرسیده اند (People Also Asked) و سوالات متداول و جست و جوهای انجام شده توسط مردم را ببینید.
answerthepublic
این وبسایت هم ابزار بسیار مناسبی برای شناخت سوالاتی است که توسط مردم جست و جو شده است. می توانید کلمه کلیدی مورد نظر خود را بنویسید و تمامی سوالات پرسیده شده توسط کاربران گوگل که مرتبط با آن کلمه کلیدی است را دریافت نمائید.
Serach respons
این وبسایت هم مانند ابزار قبلی است. شما یک کلمه کلیدی به آن میدهید و این ابزار هم به صورت گرافیکی و دسته بندی شده، پر تکرار ترین سوالات و جست و جوهای مرتبط با آن کلمه کلیدی را برای شما لیست خواهد کرد.
از این دست ابزارهای آنلاین بسیار زیاد است. این ابزارها کلمات کلیدی مترادف، مرتبط یا جست و جوهای مرتبط را ارائه خواهند کرد. آن ها را بررسی کنید و تمامی کلمات کلیدی که مرتبط با ماموریت و اهداف شماست را به لیست خود اضافه کنید.
بهترین ابزارهای آنلاین و رایگان تحقیق کلمات کلیدی که ممکنه براتون مفید باشه:
- Moz
- keywordsheeter.com
- Keywords Everywhere
- answerthepublic.com
- highervisibility و این لینک
- questiondb.io
- wordstream
- webconfs
- seo stack
قدم 4: از تحقیقات خود برای یافتن کلمات کلیدی دم بلند استفاده کنید
متاسفانه اکثر کسب و کارها در شروع کار سعی دارند تا در کلمات کلیدی کوتاه رتبه کسب کنند. این کلمات کلیدی توسط کسب و کارهای بزرگ گرفته شده و به عبارتی آن ها هستند که در این کلمات کلیدی دست بالا را دارند و لذا رقابت در این نوع کلمات بسیار سخت است.
در مقابل، کلمات کلیدی دم بلند، معمولا ترافیک کمتری جذب می کنند و لذا کسب و کارهای بزرگ کمتر به آن ها علاقه نشان داده و لذا رقابت در این نوع از کلمات بسیار کمتر است.
بنابراین بهتر است برای شروع، بر روی کلمات کلیدی دم بلند تمرکز کنید. علاوه بر این، کلمات کلیدی دم بلند نرخ تبدیل بسیار بالاتری دارند، چراکه به صورت ویژه بر روی یک محصول، خدمت یا محتوا و موضوع خاص تمرکز دارند.
کلمات کلیدی دم بلند طولانی تر بوده و برخلاف کلمات کلیدی اصلی که کلی و جامع هستند، این کلمات متمرکز بر موضوع خاصی هستند. برای مثال “طراحی وب” یک کلمه کلیدی اصلی است. اما “طراحی وبسایت شرکتی با وردپرس” یک کلمه کلیدی دم بلند محسوب می شود. چرا که به صورت متمرکز بر روی طراحی وبسایت های شرکتی و آن هم با وردپرس تمرکز دارد. در مقابل واژه طراحی وب عمومی تر و به همه نوع وبسایت با هر نوع روشی اشاره دارد.
استفاده از ابزارهای ذکر شده در قدم 3 نیز به شما کمک می کند تا کلمات کلیدی دم بلند بیشتری پیدا کنید. همچنین ممکن است انواعی از کلمات کلیدی مرتبط با وبسایت خودتان را پیدا کنید که کمتر جست و جو شده اند و می توانید از آن ها هم بهره مند شوید.
فراموش نکنید که کلمات کلیدی طولانی را هم به لیست کلمات خود اضافه نمائید. به این صورت که کلمات کوتاه و کلمات کلیدی اصلی را در یک ستون، و کلمات کلیدی مرتبط را در ستون مقابل آن ها لیست کنید. این مورد به شما کمک می کند تا در ایجاد ساختار وبسایت، روند مناسب تری در پیش بگیرید. هرچه عبارت جست و جوی شما طولانی تر باشد، صفحه فرود آن به ساختار سایت شما مرتبط تر است.
قدم 5: رقابت خودتان را برای آن کلمه کلیدی تجزیه و تحلیل کنید
اینکه آیا باید به دنبال کلمات کلیدی دم بلند بروید یا نه تا حد زیادی به رقابت شما بستگی دارد. ممکن است در موضوع خاصی رقبای زیادی نداشته باشید، پس فکر خوبی است تا بر روی کلمات کوتاه تمرکز کنید. اما اگر رقابت بالایی در جریان است، بهتر است بر روی کلمات کلیدی بلند تر تمرکز کنید. برای سنجش وضعیت رقابت خود نیاز به معیار دارید.
باید رقبایتان را بشناسید. کلمات کلیدی اصلی که در مراحل قبل پیدا کردید را در گوگل جست و جو کنید. وبسایت هایی که در نتیجه جست و جوی گوگل نشان داده می شوند، رقبایتان هستند.
نگاهی دقیق بیاندازید. آیا این وبسایت ها حرفه ای هستند؟ شرکت های رقیب و همکار شما هستند؟ آیا سطح شما با این شرکت ها برابر است؟ آیا به اندازه آن ها محتوا، نیروی انسانی و بودجه دارید؟ آیا در حال حاضر توان مقابله و رقابت با آن ها را خواهید داشت؟ به نظر شما چقدر طول می کشد در جایگاه آن ها قرار بگیرید؟
وقتی رقبای شما شرکت های قدرتمندی باشند، رقابت بسیار سخت، طاقت فرسا و پرهزینه خواهد بود. اگر برندهایی باشند که از قدرت تبلیغات تلویزیونی بهره مند باشند، شرایط باز هم سخت تر خواهد بود. لذا شانس شما برای کسب رتبه سخت خواهد بود.
اما ضرری ندارد که به محتوای آن ها نگاهی بیاندازید. آیا محتوای خوبی نوشته اند؟ کیفیت محتوا چگونه است؟ به خوبی بهینه شده اند؟ اگر رقبای شما محتوای ضعیفی داشته باشند، این شانس را دارید تا از آن ها سبقت گرفته و رتبه بهتری کسب نمائید.
همچنین به تبلیغات گوگل و سایر پلتفرم های تبلیغاتی نگاهی بیاندازید. آیا رقبای شما تبلیغات می کنند؟ می توانید با ابزارهایی همچون GoogleAds، ارزش پرداخت به ازای هر کلمه جست و جو را بررسی کنید. معمولا کسب رتبه در کلمات کلیدی که پرداخت به ازای کلیک بالایی دارند، دشوار تر است.
تمامی این وبسایت ها را از نظر ساختار سایت و محتوا، نوع محتوای تولیدی، کیفیت محتوا و استراتژی سئو آن ها را بررسی کنید. این کار را برای تمامی کلمات کلیدی که لیست کردید انجام دهید.
می توانید با رنگ بندی، کلمات کلیدی را به ترتیب با رنگ های قرمز، زرد و سبز علامت گذاری کنید. قرمز ها کلمات کلیدی رقابتی و سبز ها کلمات کلیدی با رقابت پائین تر هستند.
قدم 6: به اهداف جست و جوی هر کلمه کلیدی نگاهی دقیق تر داشته باشید
ساده ترین و در عین حال درست ترین استراتژی سئو این است:
ببنید مردم چه می خواهند، چه نیازی دارند، به دنبال چه هستند، سپس همان ها را خلق کنید. ببینید کاربران شما به دنبال چه محتوایی هستند، سپس همان محتوا را با کیفیت بالا تولید کنید. محتوایی ارائه کنید که نیاز آن ها را تامین نماید.
هر زمان که فردی، در گوگل جست و جویی انجام می دهد در واقع به دنبال پاسخی برای نیاز یا مشکلی می گردد. هر مشکل و سوالی، پاسخی دارد. شما همان وبسایتی باشید که پاسخ را در اختیار دارد.
سعی کنید بفهمید وقتی کاربری، کلمه کلیدی خاصی را در گوگل جست و جو می کند، چه هدفی دارد و به دنبال چه چیزی می گردد.
- آیا آن ها به دنبال اطلاعات خاصی هستند؟ اگر بله، پس اطلاعاتی فوق العاده به آن ها ارائه کنید
- آیا به دنبال راهنمایی یا دسترسی به چیزی هستند؟ بهترین جواب را به آن ها نشان دهید.
- آیا قصد خرید یا بهره مندی از خدمات دارند؟ بهترین محصول یا خدمت را ارائه کنید.
کافیست نگاهی دقیق هم به کلمات کلیدی و هم وبسایت های برتر گوگل در آن کلمه کلیدی داشته باشید. هرچه باشد آن وبسایت ها به دلیلی در صدر قرار دارند.
دوباره لیست خود را به روز کنید. ببنید آنچه شما ارائه می کنید، پاسخی به نیاز کدام مشتریان است. یعنی ببنید کدام کلمه کلیدی، نیازی را مطرح می کند که شما پاسخی برای آن دارید.
برای هر کلمه کلیدی، هدف جست و جو بنویسید. یعنی مشخص کنید هر کلمه کلیدی اصلی به همراه کلمات کلیدی دم بلند آن، در جست و جوی پاسخ به چه هدف و نیازی هستند.
قدم 7: استراتژی کلمه کلیدی خود را تعیین کنید. یعنی مشخص کنید کدام کلمات کلیدی را انتخاب می کنید؟
اکنون بر اساس داده هایی که در مراحل قبل جمع آوری کردید، می توانید استراتژی کلمات کلیدی خود را تعیین کنید. اگر مراحل قبلی را به درستی انجام داده باشید، اکنون یک صفحه اکسل حاوی کلمات کلیدی اصلی، کلمات کلیدی دم بلند مرتبط و هدف جست و جو با تعیین میزان سختی و آسانی رقابت فراهم نموده اید.
حال وبسایت خودتان را در یک کفه ترازو و وبسایت های موجود در SERP را در کفه دیگر قرار دهید، به این سوالات پاسخ دهید:
- جایگاه فعلی وبسایت من نسبت به آن ها دقیقا باید در کجا باشد؟
- بودجه من در مقابل آن ها چقدر است؟
- اندازه تیم و شرکت من در مقابل آن ها چقدر است؟
- خروجی تولید محتوای آن ها به چه صورت است؟
- آیا تیم تخصصی سئو دارند؟ اگر بله، من چطور؟ آیا من هم تیم دارم یا به تنهایی با آن ها رقابت می کنم؟
- میزان کیفیت محتوای آن ها نسبت به کیفیت محتوای من چگونه است؟
- تعداد صفحات، نوشته ها، محصولات و به کل محتوای تولیدی آن ها در مقابل با وبسایت من چگونه است؟
- و…
اگر کفه ترازو در سمت شما سنگین تر بود، پس می توانید روی کلمات کلیدی کوتاه رقابت کنید. اما اگر کفه ترازو در سمت آن ها سنگینی می کرد، پس بر روی کلمات دم بلند تمرکز کنید.
ببنید واضح است. آن ها زودتر از شما شروع کردند، بودجه و نیروی انسانی بیشتری دارند. پس در رقابت دست بالاتر دارند. بهتر است به جای صرف وقت و هزینه برای رقابت در کلمات کوتاه، تمرکز خود را بر روی کلمات دم بلند داشته باشید. جایی که احتمال پیروزی شما بیشتر است.
به مرور زمان که رشد کنید، کفه ترازو در سمت شما سنگین تر خواهد بود. حال می توانید رقابت را به سمت کلمات کلیدی کوتاه پیش ببرید. حالا شما به حدی رشد کرده اید که وارد آب های عمیق شوید.
وقتی نقطه ورود خودتان را مشخص کردید (بخشی از اقیانوس که قصد شنا کردن دارید – بخشی از بازار که قصد فعالیت در آن را دارید)، به نوع محتوا فکر کنید:
- هدف جست و جو برای عبارات کلیدی من چه بود؟ من قصد دارم پاسخگوی چه نیازی باشم؟ مخاطب من دنبال چه چیزی است؟
- چه محتوایی را می توانم تولید کنم که هنوز کسی به سراغ آن نرفته یا حداقل افراد زیادی به سراغ آن نرفته اند؟ اگر محتوای مشابه وجود دارد، چگونه می توانم نسبت به دیگران، محتوای قوی تر، با کیفیت تر و مطلوب تری ارائه کنم و متمایز باشم.
- چرا وقتی وبسایت دیگری، پاسخ مطلوبی به نیاز مخاطب تولید کرده، مخاطب باید مطلب من را انتخاب کند؟ جز اینکه من محتوای با کیفیت تری ارائه می کنم؟ جز اینکه مطلب من درست تر، کامل تر و با کیفیت تر است؟ خیر. جز این دلیل دیگری را نمی توان متصور شد.
وقتی به این موارد فکر کنید، می توانید زمان خود را بر روی محتوایی متمرکز کنید، که ارزش صرف وقت، انرژی و هزینه را خواهد داشت.
قدم 8: صفحات فرود بهینه شده برای کلمات کلیدی خود را ایجاد کنید
از نظر تئوری، این مرحله نباید جزو مراحل تحقیق کلمات کلیدی باشد. با این حال، اگر می خواهید ترافیک وبسایت خود را افزایش دهید، باید صفحات فرود عالی خلق کنید و این امر کاملا ضروری است.بنابراین باید صفحات فرودی خلق کنید که در عین زیبایی و سرعت لود بالا، برای کلمات کلیدی مورد نظرتان بهینه شده باشد.
لازم نیست فورا این صفحات را ایجاد کنید. این یک فرآیند طولانی مدت است. به مرور زمان صفحات فرود خود را ایجاد کنید. اینکه ابتدا به سراغ صفحه فرود مختص کدام کلمات کلیدی بروید، کاملا به استراتژی کلمات کلیدی شما وابسته است. این استراتژی به شما در اولویت بندی آن ها کمک خواهد کرد.
برای کلمات کلیدی کلی تر (کلمات کلیدی کوتاه)، مقالات مفصل، قوی و اساسی تولید کنید. مقالاتی که همه چیز را در مورد آن کلمه کلیدی پوشش می دهند.
همه مقالات مرتبط شما، باید به این محتوا لینک بدهند. به عبارتی باید ثابت کنید هر محتوای مشابهی در وبسایت شما، تکمیل کننده یا توضیح دهنده این محتوای اساسی است. گویا این مقاله اصلی شعله شمع و آن مقاله های مرتبط پرتوهای نوری هستند که از این مقاله منتشر می شوند. این ها باید بخشی از استراتژی لینک سازی دخلی وبسایت شما باشند.
قدم 9: ارزیابی میزان اثربخشی استراتژی کلمه کلیدی شما. ببنید آیا مسیر درستی در پیش دارید یا خیر
هنگامی که تجزیه و تحلیل کاملی از شانس خود برای رقابت در هر کلمه کلیدی انجام دادید، نوبت به انتشار چند مقاله شگفت انگیز و با کیفیت می رسد. باید این مطالب دو ویژگی اساسی داشته باشند:
- برای آن کلمه کلیدی بهینه شده باشند.
- پاسخ مناسبی برای جست و جوی مخاطبان شما باشند. یا به عبارتی، هدف جست و جو را برآورده کنند.
رتبه خودتان را در گوگل بررسی کنید. ببنید وقتی آن کلمه کلیدی را در گوگل جست و جو می کنید، صفحات یا مقاله های شما در نتایج نشان داده می شود؟ اگر بله، جایگاه شما کجاست؟ به مرور زمان این جایگاه چه تغییری دارد؟ آیا در صفحات اول تا سوم خواهید بود؟ حتما باید جایگاه صفحات خودتان در گوگل را به صورت دائمی رصد کنید.
روش های محتلفی برای بررسی عملکرد محتوای شما در نتایج جست و جو وجود دارد.
ساده ترین راه این است که در گوگل جست و جو نمائید و ببینید صفحات مورد نظر شما در کدام صفحه نتایج جست و جو قرار می گیرند.
گزینه دیگر، استفاده از ابزار Search Console یا کنسول جست و جوی گوگل است. با کمک این ابزار می توانید ببینید کدام Query یا درخواست ها، بیشترین ترافیک را به سمت وبسایت شما سرازیر کرده اند.
در نهایت، روش سوم استفاده از ابزارهای ردیابی کلمات کلیدی است که به صورت خودکار و دائمی رتبه شما در هر کلمه کلیدی را بررسی و اطلاع رسانی می کنند.
به هر حال، هر روشی که دنبال کنید یا هر استراتژی که داشته باشید، باید آن را ارزیابی کنید. ببنید آیا به خوبی پیش می رود یا خیر. آیا شما را به نتایجی که به دنبال آن هستید نزدیک می کند یا نه.
اگر نتوانستید مقاله مورد نظرتان را به صفحه اول بیاورید، سعی کنید مقاله ای دیگر بنویسید و تمرکز خود را بر روی کلمه کلیدی بلندتری متمرکز کنید. در واقع محتوای اختصاصی تری بنویسید. هر مقاله ای را که نوشتید ارزیابی کنید و سعی کنید ببینید مشکل از کجاست یا چه نکته ای باعث موفقیت شما شده است.
این روند ارزیابی دائمی را تا آن جا ادامه دهید که به رتبه یک گوگل برسید. اما کار تمام نمی شود. حالا باید این جایگاه را حفظ کنید. رقبای شما هم به دنبال همان جایگاه هستند. پس مدال طلای خودتان را از دست ندهید.
قدم 10: تحقیقات کلمه کلیدی خودتان را به صورت دوره ای و مکرر به روز کنید
با گذشت زمان همه چیز تغییر خواهد کرد. ممکن است مخاطبان شما از کلمات کلیدی جدیدتری استفاده نمایند. ممکن است اصطلاحات و عبارات جدید متداول شود. حتی ممکن است چشم انداز شما تغییر کند یا رقابت شکل تازه ای به خود بگیرد. ممکن است عملکرد رقبا شما را در وضعیت جدیدی قرار دهد.
ممکن است کلمه کلیدی که قبلا فکر می کردید رقابت در آن پائین یا بالاست، اکنون شرایط متفاوتی پیدا کند. ممکن است رقبای جدید وارد بازی شوند. حتی ممکن است شما به حدی رشد کرده باشید که توانایی شنا در نقاط عمیق اقیانوس را پیدا کرده باشد. شاید نوبت آن رسیده به دنبال کلمات کلیدی کوتاه تر و کلی تر بروید.
همه این ها به این معنی است که باید استراتژی و لیست کلمات کلیدی خود را دائما به روز نمائید. در ابتدای کار ممکن است نیاز داشته باشید هر 1سال یا هر شش ماه لیست خود را به روز کنید. اما وقتی رشد می کنید، این دوره کوتاه تر خواهد شد و حتی به ماهی یک مرتبه خواهد رسید. پیشنهاد می کنم برای شروع به صورت 3 ماهه این لیست را بررسی کنید. اگر نیاز شد تغییراتی بدهید و اگر نیاز نبود مجددا برای 3 ماه دیگر آن را ادامه دهید و مجددا این فرآیند ارزیابی را ادامه دهید.
فراموش نکنید، محتوای وبسایت شما باید دائما به روز شود. اینطور نباشد که مقاله ای را بنویسید و هیچوقت تغییری در آن ایجاد نکنید. سعی کنید علاوه بر تولید محتوای جدید، محتواهای قدیمی خود را نیز به روز کنید.
نکته مهم
در یک دنیای ایده آل، شما باید لیستی طولانیاز کلمات کلیدی را ایجاد، مرتب و دائما به روز کنید و برای هر کدام یک صفحه فرود ایجاد نمائید.
ساختار سایت شما بی عیب و نقص بوده و هر روز مطلبی جدید منتشر و روز به روز به صدر گوگل نزدیک می شوید. اما ما در دنیای واقعی زندگی می کنیم و شرایط به این شکل نیست.
همیشه لیست کلمات کلیدی شما دقیق و مناسب نخواهد بود. همیشه مطالب شما با کیفیت بالا نخواهد بود و یا شاید رقبا محتوای با کیفیت تری خلق کنند. گاهی برداشت شما نسبت به یک نیاز مخاطب کاملا اشتباه است. یعنی گاهی ممکن است اشتباه کنید. اما هیچ ایرادی ندارد.
اشتباه همیشه وجود دارد. مهم آن است که از اشتباهات خود درس بگیرید. اشتباه همچون دیوار بن بستی است که سد راه شما می شود. اما اگر به دید دیگری به آن نگاه کنید، خواهید دید هدف آن ها یک چیز است:
اصلاح مسیر شما
این دیوار ها به شما می گویند باید مسیر خود را تغییر دهید. از این بن بست ها برای یافتن مسیر صحیح استفاده نمائید.
نکات حیاتی برای تحقیق کلمات کلیدی
تمام مراحل فوق ممکن است ساده به نظر برسد، اما می دانیم که اینطور نیست. شاید در کلام ساده باشد، اما در عمل کار سخت و پیچیده ای است.
در این جا سعی می کنیم نکاتی را گوشزد کنیم که این فرآیند را برای شما ساده تر کند.
لیست کلمات کلیدی خودتان را اولویت بندی کنید
چند کلمه کلیدی را باید هدف قرار دهید؟ خوب ما نمی توانیم تعداد دقیقی کلمه کلیدی را برای شما تعیین کنیم. اما مطمئن باشید تعداد بالایی خواهد بود. تا جایی که بتوانید باید این لیست بلند بالا را ایجاد کنید. اما اینکه بگوئیم فرضا 1000 کلمه کلیدی باید داشته باشید، حرفی غیرمعقول است. اما برای یک کسب و کار کوچک هم حداقل صد کلمه کلیدی باید در نظر گرفت.
اما فارغ از تعداد این کلمات، اولویت آن ها بسیار اهمیت دارد. یعنی باید مشخص کنید کدام کلمات بیشترین بازده را برای شما خواهند داشت و شما را سریع تر به هدف خواهند رساند. در واقع نیازی نیست برای هر 100 یا 1000 کلمه کلیدی صفحات فرود ایجاد کنید.
قدم به قدم و کلمه به کلمه پیش بروید. از کلمات مهم تر شروع کنید. ببنید کدام کلمه کلیدی مهمتر است. همان را انتخاب و با همان شروع کنید. باید (تکرار می کنم باید) کلمات کلیدی را اولویت بندی کنید و با همان ها شروع کنید. باید برنامه ریزی کنید.
یعنی مشخص کنید اول با کدام کلمه کلیدی شروع کنید. دومی و سومی و به همین ترتیب بعدی ها را تعیین کنید. حداقل تا 20 کلمه کلیدی با اولویت بالا تر را تعیین کنید. پس از اتمام تولید محتوا برای این 20 مورد، 20 کلمه بعدی را در دستور کار قرار دهید و به همین ترتیب ادامه دهید.
یک کلمه یا عبارت کلیدی اصلی (متمرکز) به همراه کلمات کلیدی مترادف و مرتبط آن تنها به یک صفحه نیاز دارند نه صفحات متعدد
در گذشته، هر یک از کلمات کلیدی که در نتایج جست و جو پیدا می شدند، می بایست یک صفحه فرود مخصوص به خود را می داشتند. با این حال، امروزه شرایط متفاوت است. در حال حاضر، موتورهای جست و جو به قدری باهوش هستند که بیشتر از هدف جست و جو استفاده می کنند و نه خود عبارت.
یعنی وقتی شما عبارتی را جست و جو می کنید، هدف جست و جوی شما برای موتور جست و جو معین است. لذا صفحاتی به شما نشان داده می شود تا آن هدف جست و جو را برآورده کنند. صفحه ای که به بهترین وجه به این هدف و نیاز پاسخ دهد در رتبه اول قرار میگیرد.
موتورهای جست و جو تفاوت های ظریف و باریک بین کلمات کلیدی را درک می کنند. بنابراین شما نیاز ندارید برای هر کلمه کلیدی مترادف هم جست و جو انجام دهید.
فرضا تفاوت چندانی ندارد که “خرید گوشی موبایل” را جست و جو کنید یا “خرید تلفن همراه”. نتیجه یکسان است. موتور جست و جو می داند که هدف هر دو فرد جست و جو کننده عبارات فوق یک چیز است. چرا که هر دو یک هدف دارند و تنها به گونه ای متفاوت سوال می پرسند.
این بدان معنی نیست که شما نباید از کلمات مترادف استفاده کنید. در واقع، استفاده از کلمات مترادف با کلمه اصلی موجب بهبود خوانایی محتوا و درک بهتر موتورهای جست و جو از آن محتوا خواهد شد.
کلمات کلیدی مرتبط را اضافه کنید تا گوگل متن شما را بهتر درک کند
عبارات کلیدی مرتبط، کلمات و عباراتی هستند که درک عبارت کلیدی اصلی شما را راحت تر می کنند. آنها به گوگل کمک می کنند تا موضوعی را که شما در مورد آن صحبت می کنید بهتر درک کند. با استفاده از عبارات کلیدی مرتبط در متن خود می توانید تصویر کاملی از عبارت کلیدی اصلی خود را در مقاله ای که می نویسید ترسیم کنید.
خوب چطور این کلمات کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی اصلی را پیدا کنیم؟ ممکن است بتوانید چند کلمه کلیدی مرتبط را به راحتی و با فکر کردن حدس بزنید، اما استفاده از برخی ابزارهای آنلاین همچون searchresponse می تواند بسیار به شما کمک کند. این ابزار و ابزارهای مشابه، کلمات کلیدی مرتبط را به همراه حجم جست و جو به شما نشان می دهند.
کلمات کلیدی خود را دقیق انتخاب کنید.
به این دو کلمه کلیدی دقت کنید: “کتاب” و “خرید کتاب”
مورد اول چنین برداشتی ایجاد می کند: شما به دنبال تعریف کلمه “کتاب” هستید.
مورد دوم چنین برداشتی ایجاد می کند: شما به دنبال خریدن یک کتاب هستید. لذا فروشگاه های کتاب به شما نشان داده می شود.
بنابراین مطمئن شوید در صفحه مورد نظر در حال ارائه چه محتوایی هستید و سپس کلمات کلیدی را انتخاب کنید که با این هدف و نتیجه مطابقت کند.
از هر کلمه کلیدی فقط یک بار استفاده کنید
دقت کنید که از کلمه کلیدی اصلی نباید بیش از یک بار استفاده کنید. یعنی اگر پستی با یک کلمه کلیدی اصلی خاص نوشتید، همان کلمه کلیدی را نباید به عنوان کلمه کلیدی اصلی در پست دیگر داشته باشید.
به عبارتی هرگز دو مطلب یا نوشته یا محتوا، با کلمه کلیدی اصلی یکسان نداشته باشید.
اگر این کار را انجام دهید، رتبه شما ممکن است از keyword cannibalization آسیب ببیند.
★ keyword cannibalization: یعنی اینکه با جست و جوی یک کلمه کلیدی، دو مطلب از سایت شما در نتایج گوگل نشان داده شود.
در این صورت دو حالت به وجود می آید.
- حالت اول: صفحات شما شباهت زیادی به هم دارند
- حالت دوم: شما دو صفحه را برای یک کلمه کلیدی سئو کرده اید
در هر دو حالت شانس رتبه گرفتن در عبارات کلیدی مشابه برای آن صفحات کم خواهد شد. در این حالت وقتی دو صفحه از سایت شما در یک کلمه کلیدی و در نتایج گوگل نمایش داده شود، درست مثل این است که با خودتان در حال رقابت باشید.
در واقع گوگل گیج می شود که محتوای کاربر در کدام یک از این دو صفحه قرار دارد. گوگل برای تمایز بین محتوایی که بسیار شبیه به هم هستند مشکل دارد. بنابراین ممکن است پست ها یا صفحات بسیار مشابه را در رتبه پایین تری قرار دهد.
برای تشخیص کنیبالیزیشن، کافیست این عبارت را در گوگل جست و جو کنید:
Site: domain.com keyword
به راحتی هر صفحه از سایت شما که با آن کلمه کلیدی در گوگل باشد نمایش داده می شود. اگر بیش از یک صفحه نمایش داده شد، باید دست به اقدام اصلاحی بزنید.
تحقیق کلمات کلیدی باید شروع هر استراتژی سئوی پایدار باشد. نتیجه یک لیست طولانی از کلمات کلیدی خواهد بود که می خواهید برای آنها پیدا شوید. اما سخت ترین قسمت کار، نوشتن محتوای مقاله است. شما باید برای هر کلمه کلیدی که قصد دارید تا در گوگل برای آن پیدا شوید، یک مقاله بنویسید. این یک چالش اساسی است اما با دنبال کردن مطالب آموزشی دوناوب، بدون هیچ مشکلی به اهداف تعیین شده خود خواهید رسید.
مطلب جامع و کاملی بود. ممنون از شما
پیروز و سربلند باشید