آموزش مقدماتی گوگلسئو

تولید محتوای مفید و قابل اعتماد از نظر گوگل چیست؟

سیستم ها و الگوریتم های رتبه بندی خودکار گوگل به گونه ای طراحی شده اند که مطالب و محتوای مفید و قابل اعتماد که با هدف رفع نیاز مردم ایجاد شده اند را در نتایج جست و جو نشان دهند.

اینکه این ادعای گوگل چقدر صحت دارد شاد چندان مشخص نباشد، اما روند توسعه الگوریتم های گوگل نشان می دهد که گوگل مصمم است تا طبق همین ادعا، نتایجی را در صدر قرار دهد که واقعا پاسخگوی نیاز کاربرانش باشد، نه نتایجی که با هدف کسب رتبه و نه نیاز کاربر نوشته شده اند.

در این مطلب می خواهیم بررسی کنیم که محتوای مفید، قابل اعتماد چه نوع محتواییست و چطور محتوایی بنویسیم که هم مردم دوست داشته باشند و هم گوگل! با ما همراه باشید.

محتوای خود را ارزیابی کنید

در این بخش سوالاتی مطرح می شود که باید درباره محتوای خود بپرسید. پاسخ به این سوالات به شما کمک می کند بفهمید که آیا محتوای شما مفید و قابل اعتماد است یا خیر.

بهتر است علاوه بر این سوالات، از دوستان و نزدیکان و افراد قابل اعتماد بخواهید محتوای شما را مطالعه کنند و صادقانه نظرشان را درباره آن اعلام کنند. ارزیابی صادقانه آن ها می تواند حفره ها و نقص های محتوای شما را تا حد زیادی مشخص کند.

همچنین دائما نتایج کنسول جست و جوی گوگل خود را زیرنظر داشته باشید. ببینید کدام محتوا ها بیشتر کلیک داشته و کدام ها کمتر، و سعی کنید علت را دریابید.

با پاسخ به این سوالات، کسب نظرات دیگران و تجزیه و آنالیز عملکرد صفحاتتان در گوگل می توانید محتوایی با کیفیت و البته مفید و قابل اعتماد تولید کنید.

سوالاتی مهم درباره محتوا و کیفیت آن

  • آیا محتوای من اصلی و اورجینال است؟ برای مثال آیا اطلاعات جدیدی است که خودم تولید کردم؟ گزارشی یا تحقیق یا تحلیلی است که توسط خودم تولید شده یا از جایی برداشت شده؟
  • آیا محتوای من توضیح کامل، اساسی، جامع و مفصلی از موضوع ارائه می کند یا تنها به بخشی از آن پرداخته و کاربر را وادار به جست و جوهای بیشتر می کند؟
  • آیا محتوای من تحلیل ها و اطلاعات جالب و تکمیلی ارائه می کند که فراتر از بدیهیات است یا صرفا تکرار مکررات کرده ام؟
  • اگر محتوای من از منابع دیگر استفاده می کند، آیا کپی یا بازنویسی می کنم یا در عوض مطالب تکمیلی تری اضافه کرده و ارزش و غنای مطلب را افزایش می دهم؟
  • آیا عنوان اصلی (تگ h1) و عنوان صفحه (تگ title)، خلاصه توصیفی و مفیدی ارائه می کند؟
  • آیا در عنوان صفحه از اغراق و غلو پرهیز می کنم یا برعکس، ادعایی می کنم که صحیح نیست و فراتر از محتوایی که ارائه می کنم ادعا می کنم؟
  • آیا این صفحه و محتوای آن جزو آن محتواهایی خواهد بود که کاربر آن را ذخیره کند (نشانک یا بوکمارک کند)، آن را با دیگران به اشتراک بگذارد یا به دیگران توصیه کند؟
  • آیا انتظار دارید این محتوا در یک مجله چاپ شود، در دایره المعارف یا کتابی یا مقاله ای دیگر یا حتی در توئیت ها به آن ارجاع شود؟
  • آیا این محتوا نسبت به سایر صفحات در نتایج جست و جو، ارزش قابل توجهی ارائه می کند؟ آیا محتوای من حرف مفیدتری برای گفتن دارد؟

سوالات تخصصی درباره محتوا

  • آیا محتوا اطلاعات را به گونه ای قابل اعتماد و قابل اتکا ارائه می کند که بشود به آن اعتماد کرد یا حتی به آن استنادکرد؟ برای مثال منابع محکم و قابل اعتمادی در مطلب ارائه شده؟ آیا به صفحه نویسنده آن منابع لینک داده شده؟ خلاصه بگویم، آیا منبع و مرجع قابل اعتمادی برای حرف هایتان دارید و آیا به این منابع لینک داده اید یا خیر؟
  • آیا اگر فردی به منابع ارائه شده توسط شما مراجعه کند، آن را منبعی قابل اعتماد خواهد دانست یا خیر.
  • آیا محتوا توسط یک متخصص یا فرد کاملا آشنا به موضوع نوشته شده است یا خیر؟
  • آیا محتوا بدون خطا و ایراد است؟ اگر خطایی درون مقاله باشد یا محتوای نادرست ارائه کند، به راحتی می شود به صحت یا عدم صحت آن پی برد؟ می شود ادعاهای آن را اعتبارسنجی کرد یا ادعا و موضوعی است که هیچ اطلاعات قابل اتکایی درباره آن در دسترس نیست؟

سوالاتی درباره ارائه، نمایش و تولید محتوا

  • آیا محتوا اشکالات املایی یا استایلی دارد؟
  • آیا محتوا به خوبی جمله بندی شده و ساختار آن با دقت پیاده شده است یا شلخته و عجولانه منتشر شده است؟
  • آیا محتوا دارای مقدار تبلیغات بیش از حد است که توجه و حواس کاربر را از محتوا دور کرده و موجب اختلال تمرکز او می شود؟
  • آیا محتوا در تمام دستگاه های نمایش، خصوصا تلفن های همراه به خوبی نمایش داده می شود؟

روی محتوای با اولویت مردم تمرکز کنید

منظور از محتوای مردم دوست یا مردم اول (people-first)، محتوایی است که صرفا برای کاربران و رفع نیاز آن ها نوشته شده است. اگر محتوایی با هدف کسب رتبه نوشته شود و مردم در آن اولویت نباشند، یک محتوای مردم دوست نیست.

اما چطور متوجه شویم محتوای ما یک محتوای مردم دوست است یا خیر؟

در صورتی که به سوالات زیر پاسخ مثبت دهید، یعنی در مسیر درست قرار دارید و محتوای شما مردم دوست یا با رویکر مردم اول است.

Aqaye Pardakht
  • اگر بخواهم مطلبم را مستقیما برای مخاطبی ارسال کنم (فرضا لینک مطلب را برایش ایمیل یا پیامک کنم)، آیا درحال حاضر هیج مخاطبی دارم که مطلب من برای او مفید باشد؟
  • آیا محتوای شما دست اول و تجربی است؟ برای مثال بازدید از یک مکان، تجربه کار با یک محصول یا استفاده از یک خدمت و …
  • آیا سایت شما هدف یا تمرکز اصلی دارد؟ به عبارتی می شود مشخص کرد مخاطب هدف شما دقیقا چه افرادی یا چه اهداف و نیازهایی هستند یا خیر؟
  • آیا محتوای شما کافی است؟ یعنی پس از خواندن محتوا، کاربر نیازش رفع می شود و دیگر نیاز به جست و جوی بیشتری پیدا نمی کند؟
  • آیا وقتی کاربران محتوای شما را مطالعه می کنند، احساس رضایت می کنند؟

از ایجاد محتوا با هدف موتورهای جست و جو و کسب رتبه بیشتر جدا خودداری کنید

می خواهید در موتور های جست و جو (به طور اختصاصی گوگل) رتبه خوبی کسب کنید؟ پس به جای تولید محتوا برای موتور های جست و جو، برای افراد محتوا تولید کنید.

سئو به معنی بهینه سازی موتورهای جست و جو است. درست است. اما از بعد فنی و تکنیکال. از نظر محتوا، هدف کاربر است. تمام.

اگر به سوالات زیر پاسخ مثبت می دهید، باید رویه خود را تغییر دهید. باید به شما هشدار داد که پاسخ مثبت به سوالات زیر، یعنی اینکه تمرکز تولید محتوای شما موتورهای جست و جو هستند و نه کاربران:

  • آیا محتوای من برای جذب بازدید از موتورهای جست و جو نوشته شده است؟
  • آیا با هدف جذب رتبه بهتر محتواهای متنوع تولید می کنید؟ با موضوعات مختلف؟
  • آیا از هوش مصنوعی برای تولید محتوا در طیف وسیعی از موضوعات استفاده می کنید؟
  • آیا معمولا مقالات دیگران را بدون اضافه کردن ارزش خاصی بازنشر می کنید؟
  • آیا فقط به این دلیل که موضوعی ترند شده تولید محتوا می کنید بدون اینکه ببینید آیا مخاطب شما به آن احتیاج دارد یا خیر؟
  • آیا محتوای شما این حس را به مخاطب القا می کند که محتوای شما کافی نبوده و نیاز به جست و جو در وبسایت های دیگر دارند؟
  • آیا تلاش می کنید تعداد کلمات مقالات تان به حد خاصی برسد چون گوگل گفته باید فلان مقدار کلمه در محتوا داشته باشد؟ (گوگل ادعا می کند که اینطور نیست و تعداد حداقل یا حداکثر خاصی از کلمات را مدنظر ندارد)
  • آیا سعی می کنید برای کسب رتبه بیشتر یا جذب ترافیک بیشتر در حوزه ای مطلب بنویسید که تخصصی به آن ندارید؟
  • آیا محتوای شما به سوالی پاسخ می دهد که واقعا پاسخی ندارد؟ برای مثال درباره وقوع رخدادی حرف می زنید که هیچ کس از آن اطلاعاتی ندارد یا جزو اطلاعات سری است. فرضا درباره پایان دنیا در یک سال به خصوص صحبت می کنید یا تاریخ انتشار فیلمی را منتشر می کنید که هیچ کس جز سازنده از آن اطلاع دقیقی ندارد (گاهی سازنده هم نمی داند دقیقا چه زمانی فیلم اکران می شود!)

سئو چطور؟ سئو هم نباید با اولویت موتور جست و جو باشد؟

کارها و فعالیت های خاصی وجود دارد که باید اختصاصا با اولویت موتورهای جست و جو انجام شوند. این اقدامات به موتورهای جست و جو کمک می کند وبسایت شما را یافته و محتوای شما را بهتر درک کنند.

در مجموع به این اقدامات “بهینه سازی موتورهای جست و جو” یا به اختصار سئو SEO گفته می شود.

راهنمای سئو خود گوگل، بهترین راهنمایی است که به شما کمک می کند سئو را اجرا کنید.

توجه داشته باشد: سئو زمانی مفید است که محتوای شما مردم دوست باشد، نه گوگل دوست! به عبارتی مطلبی بنویسید که مخاطب پسند باشد و مخاطب را جذب کند. هرگز برای کسب رتبه یا جذب ترافیک بیشتر از موتورهای جست و جو محتوا تولید نکنید.

E-E-A-T و دستورالعمل های ارزیابی کیفیت گوگل را بشناسید

سیستم خودکار رتبه بندی گوگل به گونه ای طراحی شده که فاکتورها و عوامل متعددی را برای ارزیابی و رتبه بندی محتوا استفاده کنند.پس از شناسایی محتواهای مرتبط با هدف جست و جوی کاربر، رتبه بندی این نتایج به گونه ای خواهد بود که اولویت با مفیدترین محتوا باشد.

به عبارتی وقتی چیزی در گوگل جست و جو می کنید، نتایجی به شما نشان می دهد. از نظر گوگل، اولین نتیجه مفیدترین و البته مرتبط ترین محتوا را برای شما در اختیار دارد.

برای انجام چنین رتبه بندی دقیقی، گوگل ترکیبی از فاکتورهای مختلف را در نظر می گیرد. در نتیجه می تواند تشخیص دهد کدام محتواها تجربی تر (Experience)، تخصصی تر (Expertise)، معتبر تر (Authoritativeness) و قابل اعتماد تر (Trustworthiness) است که به اختصار به آن E-E-A-T (یا EEAT – ایت – تلفظ شبیه به کلمه خوردن در انگلیسی) می گویند.

Zarin pall

در حالی که خود E-E-A-T یک فاکتور و عامل رتبه بندی نیست، اما استفاده ترکیبی از تعدادی از عوامل و فاکتورها تضمین می کند که محتوای مطابق با E-E-A-T یک محتوای عالی است.

معمولا سیستم های گوگل به محتوایی که با E-E-A-T قوی همسو می شوند، برای موضوعاتی که می توانند به طور قابل توجهی بر سلامت، ثبات مالی یا رفاه جامعه تاثیر بگذارند، اهمیت بیشتری می دهند. گوگل به این نوع موضوعات ” پول شما، زندگی شما” (Your Money or Your Life)، یا به اختصار YMYL می گوید.

ارزیاب های کیفیت جست و جو، افرادی هستند که ارائه بازخورد به گوگل، به آن کمک می کنند تا الگوریتم های خود را بهبود ببخشد. به طور خاص این افراد طوری آموزش دیده اند تا محتوای دارای E-E-A-T قوی را شناسایی کنند. معیارهایی که آن ها برای انجام این کار استفاده می کنند، الگوریتم ها و دستورالعمل های ارزیابی کیفیت جست وجوی گوگل را شکل می دهد.

ارزیاب های جستجو کنترلی بر نحوه رتبه بندی صفحات ندارند. داده های رتبه بندی مستقیماً در الگوریتم های رتبه بندی گوگل استفاده نمی شوند. بلکه تنها بازخوردهایی هستند که در توسعه الگوریتم ها مورد توجه برنامه نویسان قرار می گیرد.

مطالعه دستورالعمل های گوگل به شما کمک می کند محتوای خود را از نظر E-E-A-T بهبود بخشید و محتوای با کیفیت عالی منتشر کنید. در واقع می توانید به صورت همزمان مطلبی بنویسید که هم کاربر پسند باشد هم برای موتورهای جست و جو بهینه شده باشد.

آموزش های جلسات قبل ” اموزش مقدماتی سئو”:

جلسه اول: آیا وبسایت من در گوگل نمایش داده می شود؟

جلسه دوم: جست و جوی گوگل چگونه کار می کند؟ راهنمای دقیق نحوه عملکرد جستجوی Google

منبع: گوگل

به این مطلب امتیاز بدهید

تلاش نت

نمایش بیشتر
بهترین درگاه پرداخت
Aqaye Pardakht

رحمت ابراهیمیان قاجاری

دانش آموخته مهندسی برق و مدرس وب هستم. حتی قبل از اینکه وارد دانشگاه بشم، به برنامه نویسی علاقه مند شدم و از اون زمان تا الان، هرگز کدنویسی رو رها نکردم. چه به عنوان مدرس، و چه به عنوان یک برنامه نویس. دغدغه اشتغال و بهبود فضای کار و زندگی برای همه دانشجویانم رو دارم. به همین خاطر معتقدم بدون آموزش پروژه محور و اصولی، اشتغال پایدار و با درآمد خوب شکل نمی گیره. علاقمند به برنامه نویسی، تکنولوژی و توسعه مهارت های نرم و الان هم بنیان گذار مجموعه دوناوب هستم و با یه تیم خوب و پرانرژی روزهام رو می گذرونم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 3 =

دکمه بازگشت به بالا