در این مقاله قراره اطلاعت زیادی در مورد فرانت اند کسب کنیم تا علم کافی در این مورد داشته باشیم .
سلام و درود به دوستداران طراحی وبسایت و ساختن وبسایت ، اینجا آمدیم تا بتونیم سایت و یا وب سایت خودمان را بسازیم .
اگر اطلاعات کافی در این مورد ندارید ، نگران نباشید چون قرار است تو این مقاله در مورد فرانت اند به خیلی از چیز ها پی ببریم.
سایت چیست ؟
سایت و یا وبسایت صفحه ای تشکیل شده از کد های کم و یا صفحات طولانی با کد های زیاد است که در مرورگر ما به صورت سایت نمایان میشود . سایت ها به دو بخش جلوه ی سایت (front-end) و بخش پشت سایت (back-end) تقسیم میشوند .
در ادامه ی ماجرا به این دو بخش میپردازیم و فرق این دو را بیان میکنیم .
نمای ظاهری یا فرانت اند (front-end) چیست ؟
بخش فرانت اند سایت ، بخشی است که کاربر تجربه میکند و با آن سروکار دارد . یعنی ظاهری که کاربر میبیند همان فرانت سایت است .برای مثال وقتی شما سایت را در مرورگرتان باز میکنید ساختار یکدست و یا متفاوتی از جملات و تصاویر را میبینید که طراحی خوب آن باعث جذب کاربر میشود . در این بخش نیازند قدرت خلاقیت و خوش فکری توسعه دهنده ، باعث جذابیت بیشتر سایت میشود .
طراحی های عمیق و خیره کننده باعث جذب اعتماد مشتری و کاربر می شود تا بیشتر در سایت شما بماند و از محتوای شما استفاده کند .
این ، بخشی است که کاربر با آن درگیر است و با آن کار میکند و متشکل از متن ، عکس ، رنگ ، فونت های متنوع ، که با ترکیب این موارد صفحه ای جذاب را به نمایش می گذاریم .
بک اند (back-end) چیست ؟
بک اند سایت ، بخش نامرئی سایت محصوب میشود که با ساختار خود باعث میشود تا فرانت اند (front-end) امکان پذیر شود.
برنامه نویسان با تنظیم ساختار سرور های سایت باعث میشوند تا جلوه ی سایت کار کند و با اطلاعات کاربران را ذخیره کند . تنظیم دقیق و منظم سرور به قدرت و دقت توسعه دهنده نیازمند است تا مشکلات یا به اصطلاح باگ های سایت به کمترین حد خود برسد .
زبان های تحت سرور زیادی وجود دارد و معروف ترین آن ها از قبیل php و پایتون ، با تسلط و تکنیک توسعه دهنده از آن استفاده میکنند.
تفاوت بین این دو بخش چیست ؟
شاید برایتان سوال باشد که فرق بین این دو چیست . با اینکه این دو بخش بطور کامل با هم مرتبط هستند ، باز هم تفاوت هایی دارند برای مثال میتوانیم بگوییم بدلیل کار با ساختار و طراحی یک سایت ؛ کار خسته کننده ای نیست و جذابیت بیشتری نسبت به بک اند سایت دارد . به این دلیل که در بک اند فقط با کد سروکار دارید . همچنین نسبت به محیط رنگارنگ و جذاب فرانت ، کاملا خشک است و جذابیت کمتری دارد
یکی دیگر از تفاوت های این دو بخش زبان برنامه نویس آن است . از زبان های فرانت اند میتوان به html و css و جاوا اسکریپت نام برد ولی در بک اند از زبان های سمت سرور مانند پایتون ، php و یا #C استفاده میکنند .
توسعه دهنده ی فول استک (full-stack developer) به چه کسی میگویند ؟
توسعه دهنده ی فول استک کسی هست که در هر دو بخش فعالیت میکند ، یعنی فرد به آن درجه از تکنیک و قدرت رسیده است که بتواند هم در بخش فرانت اند و هم در بخش بک اند فعالیت کند و شرکت ها و مشاغل به جای استخدام دو نفر ، یک نفر را به عنوان فول استک استخدام میکنند . درآمد این افراد نسبت به بقیه ی طراح ها و مهندسان بیشتر است و یا به اصطلاح دوبرابر و یا بیشتر میباشد .
توسعه (develop) و طراحی (design) چیست ؟
تمام سایت ها نیازمند افرادی مسلط میباشند که بتوانند مسئولیت طراحی و توسعه ی فرانت و بک اند سایت را به عهده بگیرند . به این دلیل که سایت ها باید بروز باشند و طبق مد روز پیش بروند تا طراحی و یا دیزاین آن قدیمی نباشد . علاوه بر آن تنظیم و توسعه ی دقیق بخش بک اند و همچنین توسعه ی فرانت ، نیازمند فرد خلاق و قوی از لحاظ تکنیکال است . فردی متخصص به طراحی و ساختار سایت ها طرحی را به علم خود میسازد و آن را طبق نیاز سایت در می آورد و آن را در اختیار توسعه دهنده میگذارد تا آن را با دانش کد خود به اجرا در بیاورد و سایت را توسعه دهد .
چرا باید فرانت اند یاد بگیریم ؟
در این عصر ارتباطات که جهان به سمت تکنولوژی گرایش دارد ، کم کم جوامع به سمت فضای مجازی کشیده میشوند . مشاغل به فکر ساختن سایت هستند تا از نسل خود عقب نمانند و بتوانند پیشرفت کنند . به وسیله ایده پردازی و خلاقیت جوانان میتوان در این صنعت پیشرفت قابل ملاحظه ای کرد .
زبان های مورد استفاده در فرانت اند چیست ؟
Html :
- Hypertext markup language و یا به اختصار html زبان نشانه گذاری پیشرفته ای است که برای جداسازی بخش های مختلف صفحات سایت استفاده میشود و با نشانه گذاری ، بخش بخش سایت را از هم جدا میکنند و با آن ساختار وب را میسازند .
- برای مثال اگر سایت را به ساختمانی تشبیه کنیم ، html همان ستون ها و تیرآهن های ساختمان است و css دیوار ها و رنگهای ساختمان هستند .
Css :
- زبان بعدی Css است که مخفف cascading style sheets که با کمک این زبان به سایت خود رنگ و لعاب می دهید و باعث زیبایی آن میشود . با تغییر رنگ ها و اضافه کردن تصاویر میتوانید تگ های html را به راحتی شخصی سازی کنید .
- توسعهدهندگان فرانتاند از CSS برای ایجاد رنگها، شکل ، طرحبندی و فونتهای صفحه وب استفاده میکنند. این توسعه دهندگان ممکن است از پیش پردازنده های CSS مانند SASS برای سرعت بخشیدن به روند توسعه استفاده کنند.
Javascript :
- زبان بعدی که زبان مهم در طراحی سایت است تا بتوانید سایتتان را خاص کنید جاوا اسکریپت (javascript) است .
- این زبان برنامه نویسی که وارد صنعت طراحی وب شد کمک بسیاری در تعامل بین کاربر و سایت میکند . فریم وورک های گوناگون این زبان باعث شده تا کار برنامه نویسان راحت شود . البته لازم به ذکر است که این زبان هم در بک اند سایت قابل استفاده است .
- توسعه دهندگان فرانت اند از جاوا اسکریپت برای سایت هایی استفاده می کنند که از ویژگی های تعاملی مانند فیلم ها، صداها، انیمیشن ها و بازی ها استفاده می کنند .
آیا توسعه ی فرانت اند کار آسانی است ؟
خیر ولی خیلی ها به این باورند که نسبت به بک اند ، کار آسان تری است و پیشنهاد میشود کسانی که به زبان سرور علاقه ای ندارند به این سمت بروند و نیاز به ذکر است که توسعه دهندگان فرانت اند نیازمند قوه ی تخیل و خلاقیت بالایی هستند ولی برنامه نویسان بک اند نیازمند قدرت تکنیکال برای کد زنی هستند .
مهارت های مورد نیاز برای جزوی از توسعه دهندگان فرانت اند شدن چیست ؟
مهمترین اصل برای توسعه دهنده ی فرانت اند ، خلاقیت فرد است . به این خاطر که فرد بتواند طرحی زیبا و خاص را بسازد و آن را به اشتراک افراد و کاربران بگذارد . علاوه بر آن یادگیری زبان های اصلی که در بالا نام برده شده ، مهم و ضروری است .
پیش نیازهای دوره فرانت اند چیست؟
این دوره نیاز به پیش نیاز خاصی ندارد. تنها کافیست کار با کامپیوتر و جست و جو در اینترنت را بلد بوده و در حد متوسط با زبان انگلیسی آشنا باشید.
چطوری میتونیم به یک توسعه دهنده ی فرانت اند تبدیل شویم ؟
قبلا گفتیم که توسعه فرانت اند یکی از زمینه های جذاب برای ورود به بازار کار است. اما برای یادگیری این تخصص نیاز به یادگیری مجموعه ای از مهارت ها (در بالا به زبان های مورد نیاز این حوزه اشاره شد) دارید.
در بسیاری از موسسات هر کدام از این مهارت ها به دوره های مجزایی تشکیل شده که شما باید یکی پس از دیگری و به صورت مجزا از هم به یادگیری آن ها بپردازید، در صورتی که این مهارت ها جدا از هم نبوده و در تعامل و ارتباط دائمی و قوی با یکدیگر هستند.
در این دوره شما به صورت فشرده و متمرکز به یادگیری این مهارت ها خواهید پرداخت و با اجرای یک پروژه واقعی، مهارت هایتان محک خواهد خورد.
اگر قصد یادگیری و توسعه مهارتتان را دارید میتوانید در دوره ی جامع فرانت اند ما شرکت کنید .
ما در دوناوب مفتخر هستیم تا انواع خدمات و دوره های آموزشی را برای شما فراهم کنیم و تا پایان یادگیری دقیق همراه شما هستیم .