اگر به دنبال طراحی سایت فارسی هستید، پس این مطلب را از دست ندهید. مهمترین نکات در رابطه با طراحی وبسایت فارسی را در این مطلب بخوانید.
به گفته ی بیل گیتس کسب و کاری که هنوز وارد دنیای اینترنت نشده، شکست خواهد خورد. تقریبا اکثریت مشاغل در کشور های جهان اول علاوه بر فعالیت در اینستاگرام، صاحب وبسایت هستند و روز به روز از طریق وبسایت فروششان را گسترش میدهند. شاید برای شما هم سوال شود که آیا در طراحی سایت فارسی طراحی میشوند و در بعضی موارد از افزونه های ایرانی استفاده میشود به کیفیت و بازدهی وبسایت های خارجی هستند یا خیر، یا به طور کل تفاوت وبسایت فارسی با یک وبسایت خارجی زبان چیست؟ در این مقاله به سوالات شما در رابطه با این موضوع به طور کامل پاسخ داده خواهد شد.
چرا کسب و کارها نیاز به وبسایت فارسی دارند؟
کسب و کارهایی که در ایران فعالیت دارند و دایره ی مشتریانشان در ایران است برای ورود به دنیای آنلاین نیاز به یک وبسایت فارسی زبان دارند. البته در بعضی موارد که کسب و کار یک شخص به صورت بین المللی است و با خارج از ایران تجارت دارد، نیاز به یک وبسایت دارد که محتوای آن علاوه بر زبان فارسی به زبانی کشوری که با آن تجارت میکند ترجمه شود.
به اینگونه سایت ها سایت دو زبانه گفته میشود.
در طراحی سایت فارسی چه نکاتی باید رعایت شود؟
در طراحی سایت فارسی پارامتر هایی وجود دارد که برنامه نویس باید رعایتشان کند:
راست چین شدن اِلمان ها در طراحی سایت فارسی
از آنجایی که نوشتار زبان فارسی از راست به چپ است به هنگام طراحی یک سایت فارسی باید تمام محتوای نوشتاری آن راست چین شود.
سرعت بارگذاری بالا در طراحی سایت فارسی
به دلیل مشکلات و لاکپشتی بودن اینترنت ایران، یک وبسایت فارسی حتما باید به بهینه ترین روش ممکن کد نویسی شده باشد و تمام پارامتر هایی که بر روی سرعت وبسایت تاثیر دارند رعایت شود. از آنجایی که کاربر ایرانی کم حوصله و پر دغدغه است اگر سایتتان کند باشد سریعا صفحه تان را ترک میکند.
استفاده از فونت های خوانا و زیبای ایرانی
یکی از عنصر هایی که در زیبایی سایت فارسی تاثیر دارد فونت آن است. هنگام طراحی سایت فارسی باید از فونت های خوانا و زیبا استفاده کرد، برای مثال ایران یکان و ایران سنس، دوتا از محبوب ترین فونت ها بین طراحان سایت ایرانی است و در اکثر سایت های فارسی از این دو فونت استفاده شده است.
تفاوت های وبسایت فارسی با وبسایت خارجی زبان در چیست؟
وبسایت های خارجی با وبسایت های فارسی تفاوت هایی دارد که به هنگام طراحی سایت فارسی باید به این تفاوت ها توجه شود:
محتوا و زبان در سایت فارسی
همانطور که از عنوان مقاله معلوم است زبان یک سایت فارسی باید فارسی باشد. محتوایی هم که روی سایت قرار میگیرد باید مطابق سلیقه ی ایرانیان باشد.
محتوای محلی و متناسب با عادات و رسومات ایرانی
سایت های فارسی باید به رسومات، جشن ها و سوگواری های ایرانی توجه کنند و در مواقعی که نیاز است با توجه به آن تولید محتوا انجام دهند.
به عنوان مثال اگر شما یک فروشگاه عطر و ادکلن هستید میتوانید به مناسبت روز زن تخفیفاتی روی سایتتان قرار دهید.
ایرانیزه بودن دیزاین و طراحی
هنگام طراحی سایت فارسی، طرح و دیزاین سایت باید طبق ترند روز ایران و سلیقه فرد ایرانی باشد.
به عنوان مثال در دیزاین و طراحی سایت های فروشگاهی خارجی معمولا صفحات اصلی شلوغ و پر از محصول نیست، و از حداقل آیکون و دکمه استفاده شده است.
اما سایت های فارسی معمولا صفحه اصلی شلوغی دارد، پر از دکمه و آیکون مختلف است و اینکه صاحب سایت سعی میکند در طراحی محصول اغراق کند.
با اینکه سایت های خارجی سبک بوده، تجربه کاربری بسیار خوب و دیزاین ساده دارند اما در طراحی سایت فارسی باید دقت کنید که طبق سلیقه فرد ایرانی کمی پرتکلف طراحی کنید، درست مانند سفره ایرانی!
محدودیت های فنی به دلیل پهنای باند پایین و مشکلات اینترنت در سایت های فارسی
برخی از محدودیتهای فنی ممکن است بر طراحی سایتهای ایرانی تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، محدودیتهای پهنای باند و اینترنت. به همین دلیل بهینه کردن عکس ها و ویدیو هایی که در سایت های فارسی استفاده میشوند یکی از راه هایی است که میتوان به عملکرد بهتر سایت کمک کرد.
افزونه های مورد استفاده در طراحی سایت فارسی وردپرسی
بیشتر قابلیت ها در سایت های وردپرسی توسط افزونه ها اعمال میشوند. اکثر افزونه های رسمی وردپرس که در قسمت مخزن وردپرس قرار دارد به زبان انگلیسی هستند که مشابه آنها توسط برنامه نویسان ایرانی ساخته شده و بعضی ها هم دارای به زبان فارسی ترجمه شده اند.
در طراحی سایت فارسی حتما باید از افزونه های رسمی وردپرس استفاده کرد و تا حد امکان سمت افزونه های فارسی مشابه نرفت چون بیشتر مواقع سایت با مشکل رو به رو میشود.
از طرفی قیمت افزونه های انگلیسی به دلار بسیار گران هستند، لذا اکثر طراحان وب ترجیح می دهند تا افزونه ها را از مارکت های ایرانی خریداری کنند. دقت کنید تا محصول خارجی را تا حد امکان از مارکت ایرانی خریداری نکنید، مگر آنکه به کیفیت و اصل بودن آن اطمینان داشته باشید.
نتیجه گیری
با اینکه محدودیت های گسترده ای برای طراحان سایت در ایران وجود دارد، اما با رعایت یک سری نکات کوچک می توان از این محدودیت ها عبور کرد و وبسایت هایی با کیفیت بالا طراحی کرد.
به طور کلی میتوان گفت تفاوت چندانی بین سایت های فارسی و سایت های خارجی وجود ندارد، بیشترین تفاوت در طراحی و ظاهر سایت است که این هم به دلیل تفاوت سلیقه است. از لحاظ عملکرد فنی سایت های فارسی دسته کمی از سایت های خارجی ندارند و اگر سایت فارسی را دیدید که شاید از نظر سرعت و عملکرد دارای ضعف است، به دلیل تجربه و تخصص پائین طراح وبسایت است.
اگر به دنبال یک تیم حرفه ای جهت طراحی سایت فارسی هستید، می توانید از تیم متخصص طراحی وبسایت دوناوب جهت طراحی هرچه با کیفیت تر وبسایت خود بهره مند شوید.
رامین
گفت:سلام روز بخیر
https://www.afrazbana-co.com/
من چنین سایتی میخواستم هزینش چقدر میشه؟
علی توکلی فرد
گفت:سلام وقتتون بخیر، طراحی این سایت اختصاصی هست، اگر شما هم بخواید اختصاصی براتون طراحی بشه هزینش چیزی بین 17 تا 25 تومن میشه، اگر بخواید با وردپرس براتون طراحی بشه 12 تا 16 تومن