تولید محتوای مفید و قابل اعتماد از نظر گوگل چیست؟

سیستم ها و الگوریتم های رتبه بندی خودکار گوگل به گونه ای طراحی شده اند که مطالب و محتوای مفید و قابل اعتماد که با هدف رفع نیاز مردم ایجاد شده اند را در نتایج جست و جو نشان دهند.

اینکه این ادعای گوگل چقدر صحت دارد شاد چندان مشخص نباشد، اما روند توسعه الگوریتم های گوگل نشان می دهد که گوگل مصمم است تا طبق همین ادعا، نتایجی را در صدر قرار دهد که واقعا پاسخگوی نیاز کاربرانش باشد، نه نتایجی که با هدف کسب رتبه و نه نیاز کاربر نوشته شده اند.

در این مطلب می خواهیم بررسی کنیم که محتوای مفید، قابل اعتماد چه نوع محتواییست و چطور محتوایی بنویسیم که هم مردم دوست داشته باشند و هم گوگل! با ما همراه باشید.

فهرست عناوین:

محتوای خود را ارزیابی کنید

در این بخش سوالاتی مطرح می شود که باید درباره محتوای خود بپرسید. پاسخ به این سوالات به شما کمک می کند بفهمید که آیا محتوای شما مفید و قابل اعتماد است یا خیر.

بهتر است علاوه بر این سوالات، از دوستان و نزدیکان و افراد قابل اعتماد بخواهید محتوای شما را مطالعه کنند و صادقانه نظرشان را درباره آن اعلام کنند. ارزیابی صادقانه آن ها می تواند حفره ها و نقص های محتوای شما را تا حد زیادی مشخص کند.

همچنین دائما نتایج کنسول جست و جوی گوگل خود را زیرنظر داشته باشید. ببینید کدام محتوا ها بیشتر کلیک داشته و کدام ها کمتر، و سعی کنید علت را دریابید.

با پاسخ به این سوالات، کسب نظرات دیگران و تجزیه و آنالیز عملکرد صفحاتتان در گوگل می توانید محتوایی با کیفیت و البته مفید و قابل اعتماد تولید کنید.

سوالاتی مهم درباره محتوا و کیفیت آن

سوالات تخصصی درباره محتوا

سوالاتی درباره ارائه، نمایش و تولید محتوا

روی محتوای با اولویت مردم تمرکز کنید

منظور از محتوای مردم دوست یا مردم اول (people-first)، محتوایی است که صرفا برای کاربران و رفع نیاز آن ها نوشته شده است. اگر محتوایی با هدف کسب رتبه نوشته شود و مردم در آن اولویت نباشند، یک محتوای مردم دوست نیست.

اما چطور متوجه شویم محتوای ما یک محتوای مردم دوست است یا خیر؟

در صورتی که به سوالات زیر پاسخ مثبت دهید، یعنی در مسیر درست قرار دارید و محتوای شما مردم دوست یا با رویکر مردم اول است.

از ایجاد محتوا با هدف موتورهای جست و جو و کسب رتبه بیشتر جدا خودداری کنید

می خواهید در موتور های جست و جو (به طور اختصاصی گوگل) رتبه خوبی کسب کنید؟ پس به جای تولید محتوا برای موتور های جست و جو، برای افراد محتوا تولید کنید.

سئو به معنی بهینه سازی موتورهای جست و جو است. درست است. اما از بعد فنی و تکنیکال. از نظر محتوا، هدف کاربر است. تمام.

اگر به سوالات زیر پاسخ مثبت می دهید، باید رویه خود را تغییر دهید. باید به شما هشدار داد که پاسخ مثبت به سوالات زیر، یعنی اینکه تمرکز تولید محتوای شما موتورهای جست و جو هستند و نه کاربران:

سئو چطور؟ سئو هم نباید با اولویت موتور جست و جو باشد؟

کارها و فعالیت های خاصی وجود دارد که باید اختصاصا با اولویت موتورهای جست و جو انجام شوند. این اقدامات به موتورهای جست و جو کمک می کند وبسایت شما را یافته و محتوای شما را بهتر درک کنند.

در مجموع به این اقدامات “بهینه سازی موتورهای جست و جو” یا به اختصار سئو SEO گفته می شود.

راهنمای سئو خود گوگل، بهترین راهنمایی است که به شما کمک می کند سئو را اجرا کنید.

توجه داشته باشد: سئو زمانی مفید است که محتوای شما مردم دوست باشد، نه گوگل دوست! به عبارتی مطلبی بنویسید که مخاطب پسند باشد و مخاطب را جذب کند. هرگز برای کسب رتبه یا جذب ترافیک بیشتر از موتورهای جست و جو محتوا تولید نکنید.

E-E-A-T و دستورالعمل های ارزیابی کیفیت گوگل را بشناسید

سیستم خودکار رتبه بندی گوگل به گونه ای طراحی شده که فاکتورها و عوامل متعددی را برای ارزیابی و رتبه بندی محتوا استفاده کنند.پس از شناسایی محتواهای مرتبط با هدف جست و جوی کاربر، رتبه بندی این نتایج به گونه ای خواهد بود که اولویت با مفیدترین محتوا باشد.

به عبارتی وقتی چیزی در گوگل جست و جو می کنید، نتایجی به شما نشان می دهد. از نظر گوگل، اولین نتیجه مفیدترین و البته مرتبط ترین محتوا را برای شما در اختیار دارد.

برای انجام چنین رتبه بندی دقیقی، گوگل ترکیبی از فاکتورهای مختلف را در نظر می گیرد. در نتیجه می تواند تشخیص دهد کدام محتواها تجربی تر (Experience)، تخصصی تر (Expertise)، معتبر تر (Authoritativeness) و قابل اعتماد تر (Trustworthiness) است که به اختصار به آن E-E-A-T (یا EEAT – ایت – تلفظ شبیه به کلمه خوردن در انگلیسی) می گویند.

در حالی که خود E-E-A-T یک فاکتور و عامل رتبه بندی نیست، اما استفاده ترکیبی از تعدادی از عوامل و فاکتورها تضمین می کند که محتوای مطابق با E-E-A-T یک محتوای عالی است.

معمولا سیستم های گوگل به محتوایی که با E-E-A-T قوی همسو می شوند، برای موضوعاتی که می توانند به طور قابل توجهی بر سلامت، ثبات مالی یا رفاه جامعه تاثیر بگذارند، اهمیت بیشتری می دهند. گوگل به این نوع موضوعات ” پول شما، زندگی شما” (Your Money or Your Life)، یا به اختصار YMYL می گوید.

ارزیاب های کیفیت جست و جو، افرادی هستند که ارائه بازخورد به گوگل، به آن کمک می کنند تا الگوریتم های خود را بهبود ببخشد. به طور خاص این افراد طوری آموزش دیده اند تا محتوای دارای E-E-A-T قوی را شناسایی کنند. معیارهایی که آن ها برای انجام این کار استفاده می کنند، الگوریتم ها و دستورالعمل های ارزیابی کیفیت جست وجوی گوگل را شکل می دهد.

ارزیاب های جستجو کنترلی بر نحوه رتبه بندی صفحات ندارند. داده های رتبه بندی مستقیماً در الگوریتم های رتبه بندی گوگل استفاده نمی شوند. بلکه تنها بازخوردهایی هستند که در توسعه الگوریتم ها مورد توجه برنامه نویسان قرار می گیرد.

مطالعه دستورالعمل های گوگل به شما کمک می کند محتوای خود را از نظر E-E-A-T بهبود بخشید و محتوای با کیفیت عالی منتشر کنید. در واقع می توانید به صورت همزمان مطلبی بنویسید که هم کاربر پسند باشد هم برای موتورهای جست و جو بهینه شده باشد.

آموزش های جلسات قبل ” اموزش مقدماتی سئو”:

جلسه اول: آیا وبسایت من در گوگل نمایش داده می شود؟

جلسه دوم: جست و جوی گوگل چگونه کار می کند؟ راهنمای دقیق نحوه عملکرد جستجوی Google

منبع: گوگل

به این مطلب امتیاز بدهید
خروج از نسخه موبایل