آموزش مقدماتی سئو گوگل (آموزش رسمی گوگل)

با آموزش مقدماتی سئو گوگل که توسط وبسایت گوگل منتشر شده در خدمت شما همراهان عزیز دوناوب هستیم.

امروزه تمام سعی و تلاش مالکان وبسایت ها، کسب رتبه بهتر در نتایج جست و جو است. اما از بین این موتورهای جست و جو، گوگل مهمترین و پرکاربردترین موتور جست و جو در جهان و به خصوص در ایران است.

برای کسب رتبه های بهتر در گوگل باید با نحوه کارکرد این موتور جست و جو و قوانین و قواعد آن آشنا باشید. پس چه بهتر که بهینه سازی موتور جست و جوی گوگل را از خود آن یاد بگیریم.

این آموزش، سئو مقدماتی گوگل است که توسط تیم فنی گوگل و در وبسایت آن منتشر شده است.

توجه: تمام محتوای موجود در این صفحه تحت عنوان آموزش مقدماتی سئو گوگل، توسط وبسایت رسمی گوگل منتشر شده و دوناوب دخل و تصرفی در آن ندارد. هر بخشی که توسط دوناوب به این صفحه اضافه شود، در حد توضیح بیشتر بوده و تاثیری در اصل محتوا ندارد. همچنین ترجمه به صورت تفسیری بوده و سعی شده تا از ترجمه خشک و مستقیم دوری شود. امیدواریم مفید واقع شود.

فهرست عناوین:

آموزش مقدماتی سئو گوگل مناسب چه کسی است؟

اگر مالک یا مدیر یک وبسایت هستید یا به دنبال بازاریابی محتوا یا محصول در گوگل هستید، این آموزش مناسب شماست.

ممکن است شما صاحب یک کسب و کار رو به رشد یا مالک ده ها وبسایت باشید. یا حتی ممکن است متخصص سئو در یک آژانس وب یا یک متخصص سئو تازه کار باشید. چه مالک یک کسب و کار کوچک باشید یا بزرگ، متخصص سئو حرفه ای باشید یا تازه کار، در هر صورت این آموزش برای شما مفید است.

اگر شما علاقه مند به یک نمای کلی از اصول اولیه سئو، مطابق با قوانین و مقررات گوگل هستید، در واقع در جای درستی قرار دارید.

این محتوا قرار نیست راز و رمزی به شما بیاموزد تا به طور خودکار سایت خودتان را در رتبه اول گوگل قرار دهید (با عرض پوزش!)، اما امیدواریم که پیروی از این آموزش، خزیدن، فهرست کردن و درک محتوای شما را برای موتورهای جست و جو آسان تر کند.

بهینه سازی موتورهای جست و جو SEO، اغلب در مورد ایجاد تغییرات کوچک در بخش هایی از وب سایت شماست.

هنگامی که به این تغییرات به صورت جداگانه نگاه کنید، ممکن است به نظر پیشرفت های تدریجی به نظر برسند، اما وقتی تمام عوامل باهم ترکیب شوند، می توانند تاثیر قابل توجهی بر تجربه کابری و عملکرد سایت شما در نتایج جست و جوی ارگانیک داشته باشند.

احتمالا از قبل با برخی از این موارد آشنا شده اید، چراکه بسیاری از این موارد از اجزای ضروری برای هر صفحه ای در وب هستند، اما ممکن است نهایت استفاده را از آن ها نبرده باشید.

شما باید وبسایتی بسازید که برای کاربرانتان مفید بوده و هرگونه بهینه سازی باید در جهت بهبود تجربه کاربری باشد.

یکی از این کاربران یک موتور جست و جو است که به سایر کاربران کمک می کند تا محتوای شما را بهتر پیدا کنند.

سئو به معنی کمک به موتورهای جست و جو برای یافتن صفحات شما و درک هرچه بهتر محتوای موجود در این صفحات است.

سایت شما ممکن است یک وبسایت کوچک یا بزرگ باشد و محتوای متفاوتی ارائه کند، اما بحث بهینه سازی در این راهنما برای سایت هایی با هر اندازه و موضوعی صدق می کند.

امیدواریم راهنمای ما ایده‌های تازه‌ای در مورد چگونگی بهبود وب‌سایت تان به شما ارائه دهد و مایلیم سؤالات، بازخوردها و داستان‌های موفقیت شما را در انجمن راهنمای مرکزی جستجوی Google بشنویم.

شروع آموزش مقدماتی سئو گوگل

واژه نامه

در این جا یک واژه نامه کوچک از مهمترین اصطلاحات استفاده شده در این راهنما قرار دارد. لطفا قبل از شروع این بخش را مطالعه کنید:

Index – فهرست: به معنی فهرست کردن یا نمایه کردن است. وقتی گوگل صفحه ای جدید (بخوانید URL جدید)، در دنیای وب پیدا کند، در یک فهرست عظیم ذخیره می کند.

ورودی فهرست برای هر صفحه محتوا و مکان آن صفحه را توصیف می کند. یعنی مشخص است که هر صفحه در چه URL ایی قرار دارد و محتوای آن چیست.

ایندکس کردن یعنی گوگل یک صفحه در URL مشخصی را واکشی می کند، آن را می خواند و به فهرست اضافه می کند.

Crawl – خزیدن: وقتی گوگل به یک URL می رسید، تمام لینک های موجود در محتوای آن صفحه را دنبال می کند تا صفحات جدید تر را پیدا کند.

علاوه بر لینک های موجود در صفحه، نقشه سایت مورد نظر را هم بررسی می کند و تمام لینک های موجود در آن سایت را بررسی می کند.

همچنین تمام لینک های خارجی در این صفحات را بررسی و به دنبال کشف صفحات جدید تر، به آن لینک های خارجی هم می رود.

هدف یک چیز است: یافتن URL های جدید و ایندکس کردن آن ها (در صورت لزوم). گوگل به این شکل به تمام لینک های موجود در وب دسترسی پیدا می کند.

در واقع امروز نیازی نیست تا وبسایت تان را به گوگل معرفی کنید. خودش شما را خواهد یافت. اما اینکه چه زمانی صفحات شما را بیابد، بسته به عوامل زیادی دارد. اما بالاخره صفحات شما را خواهد یافت.

Crawler – خزنده: خزندها، ربات های اینترنتی گوگل هستند که به صورت خودکار URL ها را واکشی و سپس فهرست می کنند. آن ها در صفحات به دنبال لینک های جدید بوده تا با رفتن به URL های مقصد این لینک ها، مجددا صفحات جدیدتری را بیابند.

Googlebot – ربات گوگل: نام عمومی خزنده ها همان ربات های گوگل یا GoogleBot است که به طور مداوم و بدون توقف در حال خزیدن در دنیای وب هستند.

SEO – سئو: مخفف عبارت Search Engine Optimization یعنی بهینه سازی موتورهای جست و جو است. به فرآیند بهتر کردن سایت برای موتورهای جست و جو، سئو می گویند.

البته به فردی که شغل او بهینه سازی وبسایت ها است نیز سئو می گویند. در ایران به این افراد سئوکار یا متخصص سئو می گویند.

آیا وبسایت شما در گوگل قرار دارد؟

بررسی کنید کهه آیا سایت شما در فهرست گوگل قرار دارد یا خیر

برای این منظور کافیست عبارت Site:domain.com را در گوگل جست و جو کنید. به جای عبارت Domain.com، آدرس سایت یا هر URL دیگری که می خواهید را قرار دهید.

Site:domain.com

برای مثال عبارت Site:doonaweb.ir/blog را جست و جو کنید. تمام URL هایی که با doonaweb.ir/blog شروع شده و در گوگل قرار دارند، به شما نشان داده خواهد شد.

اگر سایت شما (یا صفحه ای از سایت) در گوگل نبود چه؟

اگرچه گوگل میلیاردها صفحه وب را می خزد و فهرست می کند، اما از دست رفتن تعدادی از این صفحات اجتناب ناپذیر است. وقتی خزنده ای سایت یا صفحه وبسایت شما را از دست می دهد، معمولا به یکی از دلایل زیر است:

چطور سایت تان را در گوگل قرار دهید؟

گوگل یک موتور جست و جو کاملا خودکار است که از خرنده های وب برای کاوش دائمی دنیای وب استفاده می کند. این خزنده ها به دنبال وبسایت ها و URL های جدید می گردند تا آن ها را ایندکس کرده و به لیست عظیم صفحات موجود در گوگل اضافه کنند.

در واقع شما نیازی به انجام کاری ندارید تا گوگل وبسایت شما را شناخته و ایندکس کند. تنها کاری که باید بکنید، این است که وبسایت تان را راه اندازی کنید.

در حقیقت، اکثریت قریب به اتفاق سایت های فهرست شده در نتایج گوگل، به صورت دستی (توسط مالک سایت یا متخصص سئو) به گوگل معرفی نمی شوند. بلکه خود گوگل با خزش بدون توقف وب، به این صفحات می رسد و آن ها را فهرست می کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اینکه گوگل چطور وبسایت ها را پیدا می کند، این مطلب را بخوانید.

گوگل یک دستورالعمل برای وبمستر ها دارد که به شما کمک می کند یک وبسایت سازگار با گوگل بسازید. اگرچه گوگل تضمینی برای اینکه خزنده های آن وبسایت شما را پیدا کنند ارائه نمی دهد، اما با این دستورالعمل می توانید شانس بیشتری برای حضور در نتایج گوگل پیدا کنید.

کنسول جست و جوی گوگل، ابزارهایی را برای کمک به شما محیا کرده که به کمک آن می توانید URL های جدید خود را به گوگل معرفی کنید و بر عملکرد وبسایت تان در نتایج جست و جو گوگل نظارت کنید.

همچنین، کنسول جست و جو می تواند در مورد مسائل مهمی که گوگل با سایت شما مواجه شده را به صورت هشدار ارسال کند. برای ثبت نام در کنسول جست و جوی گوگل اقدام کنید.

در اینجا چند سوال اساسی وجود دارد که باید هنگام شروع به کار وبسایت تان از خودتان بپرسید:

آیا شما به یک متخصص سئو نیاز دارید؟

متخصص سئو فردی است که برای بهبود حضور وبسایت شما در موتورهای جست و جو آموزش دیده است. با دنبال کردن آموزش مقدماتی سئو گوگل در این صفحه، به اندازه کافی یاد می گیرید که وبسایت بهینه ای داشت باشید. به عبارتی حداقل ها را ممکن خواهید کرد.

اما علاوه بر این، ممکن است به دلایل مختلف بخواهید یک متخصص سئو استخدام کنید تا با توجه به تخصص خود، به صورت حرفه ای سئو وبسایت شما را بهبود ببخشد.

تصمیم گیری برای استخدام یک متخصص سئو، تصمیم بسیار مهمی است که به صورت بالقوه می تواند سایت شما را بهبود بخشیده و در زمان صرفه جویی کند.

اطمینان حاصل کنید که در مورد مزایای بالقوه استخدام متخصص سئو و همچنین آسیب هایی که انتخاب فرد اشتباه می تواند به سایت شما وارد کند، تحقیق کرده باشید.

بسیاری از متخصصین سئو و یا آژانس ها و مشاوران سئو، خدمات مناسبی ارائه می کنند. بخشی از این خدمات عبارت اند از:

  • بررسی محتوا یا ساختار سایت شما
  • مشاوره فنی در توسعه وبسایت: به عنوان مثال میزبانی وبسایت، تغییر مسیرهای URL ها، صفحات خطا یا استفاده از جاوااسکریپت و…
  • توسعه محتوا
  • مدیریت کمپین های تبلیغاتی و بازاریابی
  • تحقیق کلمات کلیدی
  • آموزش سئو
  • تخصص در بازارها و مناطق جغرافیایی خاص

قبل از شروع جست و جوی برای متخصص سئو، ایده خوبیست که خودتان یک کارفرمای آموزش دیده باشید و با نحوه کار موتورهای جست و جو و سئو آشنا باشید. توصیه می کنیم ضمن مطالعه آموزش مقدماتی سئو گوگل، منابع زیر را هم مطالعه بفرمائید:

اگر قصد استخدام متخصص سئو را دارید، بهتر است هرچه زودتر این کار را انجام دهید. بهترین زمان برای استخدام، قبل از شروع طراحی سایت است.

بهترین حالت این است طراحی سایت توسط یک طراح مسلط به سئو انجام شود. به این ترتیب می توانید اطمینان حاصل نمائید که سایت شما به گونه ای طراحی شده است که به صورت کامل برای سئو آماده و مناسب موتورهای جست و جو باشد. با این حال یک متخصص سئو خوب می تواند به بهبود یک سایت از قبل طراحی شده هم کمک بسیاری کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره استخدام یک متخصص سئو خوب، این مقاله را بخوانید: آیا شما به یک متخصص سئو نیاز دارید؟

به گوگل کمک کنید تا محتوای شما را پیدا کند

در این بخش از آموزش مقدماتی سئو گوگل، به سراغ نقشه سایت می رویدم. اولین اقدام برای اینکه مطمئن شوید سایت شما توسط گوگل شناخته شده و گوگل می تواند آن را پیدا کند، این است که نقشه سایت (Sitemap) را به گوگل معرفی کنید.

نقشه سات، فایلی با پسوند XML در وبسایت شماست که آدرس تمام URL های سایت شما را در خود نگهداری می کند. با انتشار یا حذف یک مطلب یا تغییر URL ها، این نقشه هم تغییر می کند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ساخت و ارسال نقشه سایت به گوگل بیشتر بخوانید.

فراموش نکنید گوگل با بررسی لینک های موجود در یک صفحه نیز، صفحات دیگر را پیدا می کند. یعنی اگر در یک صفحه تعدادی تگ لینک <a> وجود داشته باشد، گوگل href های آن لینک ها را بررسی می کند و به سراغ آن صفحات هم می رود. بیاموزید چطور با تبلیغ سایت خود، امکان یافتن لینک های سایت خودتان را بالا ببرید.

به گوگل بگوئید کدام صفحات را بخزد یا نخزد

برای اطلاعات غیرحساس، خزیدن ناخواسته را با استفاده از فایل robots.txt مسدود کنید

فایل robots.txt یک فایل در root وبسایت شماست که به ربات ها (خزنده) موتور جست و جو می گوید که کدام مسیر ها از وبسایت شما را بخزند و کدام مسیرهای را نبایند بخزند.

این فایل باید حتما دارای نام robots و با پسوند txt باشد (robots.txt) و در ریشه (root) سایت شما قرار داشته باشد.

این احتمال وجود دارد با مسدود کردن صفحات در robots.txt نیز همچنان صفحات توسط گوگل خزیده شوند. بنابراین برای صفحات حساس (که نمی خواهید تحت هیچ شرایطی خزیده شوند)، از روش های مطمئن تری استفاده کنید.

# brandonsbaseballcards.com/robots.txt
# Tell Google not to crawl any URLs in the shopping cart or images in the icons folder,
# because they won't be useful in Google Search results.
User-agent: googlebot
Disallow: /checkout/
Disallow: /icons/

ممکن است نخواهید بعضی از صفحات سایت شما در نتایج جست و جوی گوگل وجود داشته باشد. فرضا برخی صفحات مرتبطت با کاربران که قرار گرفتن آن ها در نتایج جست و جو به ضرر کاربران شماست.

توجه داشته باشید که اگر وبسایت شما از زیر دامنه استفاده می کند و می خواهید صفحات خاصی در یک زیر دامنه خاص خزیده نشوند، باید یک فایل robots.txt جداگانه برای آن زیر دامنه ایجاد کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره robots.txt، می توانید راهنمای استفاده از فایل های robots.txt را مطالعه کنید.

روش های دیگر برای جلوگیری از نمایش محتوا در نتایج جست و جو را در این مطلب بخوانید.

از این کارها اجتناب کنید:

  • قرار دادن نتایج جست و جوی های داخلی سایت در نتایج جست و جوی گوگل. فرضا فرم جست و جویی در سایت دارید و نتایج یکی از جست و جوها را به صورت یک نتیجه در گوگل ثبت می کنید. این کار پسندیده نیست.
  • اجازه دادن به امکان خزیدن URL های ایجاد شده در نتیجه سرویس های پراکسی

برای اطلاعات حساس، از روش های مطمئن تری برای مسدود سازی استفاده کنید

این مطلب در حال تکمیل است…

Source of content: Google

میانگین امتیازات : 4.8/5 - تعداد امتیازات: 12 امتیاز
خروج از نسخه موبایل